Στη Νάξο ο Υπουργός Υγείας για την ανακοίνωση του προγράμματος «Γονιδιακός Έλεγχος για τη νόσο «Νάξος»

 
 
 

andreas ksanthos 2

Τη Νάξο θα επισκεφτεί ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που θα παραστεί στην εκδήλωση ανακοίνωσης του προγράμματος «Γονιδιακός Έλεγχος για τη νόσο «Νάξος».

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) και το Σύλλογο Φίλων για τη Μέριμνα και την Πρόληψη Σπάνιων Καρδιαγγειακών Νοσημάτων «Νίκος Πρωτονοτάριος», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Νάξου.

Ομιλητές εκτός από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό θα είναι ο κ. Άρης Αναστασάκης Καρδιολόγος, Διευθυντής Τμήματος Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και η κ. Ανταλένα Τσατσοπούλου-Πρωτονοταρίου, Παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νάξου θα πραγματοποιείται δωρεάν έλεγχος του γονιδίου “Νάξος” για την πρόληψη του νεανικού αιφνίδιου θανάτου.

Οι από χρόνια προσπάθειες για αναγνώριση της ανάγκης δωρεάν ελέγχου του γονιδίου Νάξος, εντάθηκαν μέσα από αιτήματα του Συλλόγου Φίλων για τη Μέριμνα και την Πρόληψη Σπανίων Καρδιαγγειακών Νοσημάτων «Νίκος Πρωτονοτάριος» και βρήκαν ανταπόκριση από την Κυβέρνηση.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου, ειδικότερα του Παιδιατρικού τμήματος υπό τη διεύθυνση της παιδιάτρου Ανταλένας Τσατσοπούλου και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ειδικότερα του τμήματος Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων υπό τη διεύθυνση του καρδιολόγου Άρη Αναστασάκη καθώς και του Γενικού Εργαστηρίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

(Visited 159 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*