Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια τριών πλωτών ασθενοφόρων – Το ένα θα εδρεύει στη Νάξο

 
 
 

ploto asthenoforo

H προκήρυξη ηλεκτρονικού, ανοικτού, διεθνούς Διαγωνισμού για την «Προμήθεια τριών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό» προϋπολογισθείσας αξίας 1.410.000 ευρώ αναρτήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στη Διαύγεια και φέρει την υπογραφή του υπουργού Φώτη Κουβέλη.

Όπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης του συστήματος, ύστερα από προθεσμία τουλάχιστον 60 ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 27 παρ. 1 του Ν. 4412/2016.

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 και περιλαμβάνεται στην Πράξη «Περίθαλψη αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας – Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ.», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREGV-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020» και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο (ΕΤΠΑ) και 15% από εθνικούς πόρους μέσω ΠΔΕ.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών είναι η 2α Ιανουαρίου 2019 και ώρα 09.00 και η καταληκτική ημερομηνία η 1η Μαρτίου 2019 και ώρα 15.00.

Όπως έχει ειπωθεί από στελέχη του υπουργείου τα τρία σκάφη θα είναι διαμορφωμένα να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες και θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού.

Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης ενώ θα έχουν ως «βάση» τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος.

Τα σκάφη θα μπορούν να κάνουν διακομιδές εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ. Το πλήρωμα θα είναι λιμενικοί και θα επιβαίνουν επίσης διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ. Σχετικά με το πλήρωμα του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν λιμενικοί που υπηρετούν στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές.

Την διάθεση των τριών πλωτων ασθενοφόρων ένα εκ των οποίων θα εδρεύει στη Νάξο είχε ανακοινώσει με δηλώσεις του στο naxostimes ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και λίγο αργότερα ο π. πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος από τη Νάξο κατά τα εγκαίνια της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο του νησιού. Επίσης για το ίδιο θέμα ανακοίνωση είχε κάνει πρόσφατα και ο υπουργός υγείας κ. Ξανθός από τη Νάξο. 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*