Νοσοκομείο Νάξου, στο δρόμο για την ολοκλήρωσή του

 
 
 

nosokomeio naxou dekemvrios 2017 12

Του Νίκου Ι. Λεβογιάννη

Με την προκήρυξη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής διεθνούς διαγωνισμού, για την προμήθεια τριών πλωτών ασθενοφόρων και σε συνδυασμό με τη βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ που λειτουργεί στη Σύρο, συντελείται άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη το ένα ταχύπλοο θα έχει έδρα τη Νάξο και τα άλλα δύο τη Ρόδο και τη Λέρο, ενώ τη διαχείριση και λειτουργία τους θα έχει το Λιμενικό Σώμα. Τα πλωτά αυτά ασθενοφόρα θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, για να παρέχουν πρώτες βοήθειες, θα ταξιδεύουν μέχρι 7 μποφόρ και μαζί με το πλήρωμα από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στις αποστολές θα επιβαίνουν γιατροί και διασώστες. Ο προϋπολογισμός για την προμήθειά τους ανέρχεται στα 1.410.000.000 ευρώ.

Με την αναμενόμενη πλήρη λειτουργία και του Νοσοκομείου Νάξου το προσεχές διάστημα και μέσα στο 2019 (αύξηση των οργανικών θέσεων, λειτουργία των χειρουργείων) και την επιβεβλημένη άμεσα ανεξαρτητοποίησή του από το Νοσοκομείο Σύρου, θα ολοκληρωθεί η πολύχρονη προσπάθεια του λαού και των φορέων της Νάξου να αποκτήσει το νησί Μονάδα Β/θμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την ίδρυση του Νοσοκομείου (1999) και 200 πλέον από τις πρώτες σκέψεις και προτάσεις δημιουργίας του…

Όσοι μεγαλώσαμε στα χωριά μας με την αγωνία του γιατρού, όσοι νιώσαμε, όσοι βιώσαμε την έλλειψή του και πονέσαμε, βλέποντας να χάνονται άδικα ζωές, όσοι αγωνιστήκαμε να αποκτήσει το νησί μας νοσοκομείο, με συγκίνηση και χαρά παρακολουθούμε τώρα να υλοποιείται αυτό το όνειρο ζωής για πολλές γενιές και συνεχίζουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε μέχρι αυτό να ολοκληρωθεί!!!

Το Νοσοκομείο Νάξου είναι το μεγαλύτερο έργο ζωής που έγινε ποτέ στο νησί μας, είναι έργο που αφορά άμεσα αυτή την ίδια τη ζωή.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι Υπουργοί Υγείας, ο Διοικητής και τα στελέχη του Νοσοκομείου Νάξου, πρέπει να νιώθουν περηφάνια, που ζωντανεύουν το όνειρο, όταν άφρονες πολιτικοί κι ανάμεσά τους …Κυκλαδίτες μεθόδευαν το σβήσιμό του.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*