Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου στην Κόρωνο για εξυπηρέτηση της ορεινής Νάξου

ασθενοφόρο Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου στην Κόρωνο
Newsroom
11/06/2019 12:57
 
 
 

 

Πράξη γίνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κορώνου και της ορεινής Νάξου γενικότερα, με την μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου στην Κόρωνο.

Ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Χουζούρης με συντονισμένες προσπάθειες και σε συνεργασία με τον π. Διοικητή του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, κατάφερε την εγκατάσταση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο ορεινό χωριό της Νάξου προκειμένου οι κάτοικοι να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, αφού η απόσταση από το νοσοκομείο είναι αρκετά μεγάλη και ο χρόνος που θα χρειαστεί για την οποιαδήποτε μεταφορά ασθενούς μειώνεται στο μισό.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του χωριού, ήδη έχει οργανωθεί η εθελοντική προσφορά ανθρώπων από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή για την εκπαίδευση και τη λειτουργία του, όταν παρίσταται ανάγκη.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Χουζούρης από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, πρόκειται για ένα μικρό ασθενοφόρο το οποίο θα έχει έδρα την Κόρωνο, θα εξυπηρετεί και γειτονικές κοινότητες και σύντομα θα βρίσκεται στο χωριό.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Χουζούρης αναφέρει:

Ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού μας και των κατοίκων της ορεινής Νάξου, πέρα από την Απείρανθο, ήταν και είναι η γρήγορη αντιμετώπιση έκτακτων υγειονομικών αναγκών και περιστατικών, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτόπου.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο, λόγω της γήρανσης των χωριών μας και της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο του νησιού.

Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησα να αξιοποιήσω την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάξου του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) κ. Καρακατσιανόπουλου. Έτσι, το φθινόπωρο που βρέθηκε στο νησί, τον έφερα στην Κόρωνο και τα άλλα χωριά μετά την Κόρωνο, για να δει από κοντά το πρόβλημα της ελλιπούς υγειονομικής κάλυψης των ορεινών χωριών, πρόβλημα που είναι μια από τις βασικές αιτίες της εγκατάλειψης τους, αλλά και της συνεχούς δημιουργίας συνθηκών ανασφάλειας και της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Κορώνου:

Αυτό δεν το καταλαβαίνουν εύκολα οι κάτοικοι της Χώρας και ψηφοφόροι στο χωριό, που το επισκέπτονται για αναψυχή και για προσωπικές τους δουλειές και εξυπηρετήσεις.

Το ΕΚΑΒ ανταποκρίνεται σήμερα στην υπόσχεση του τέως Διοικητή του και μας ειδοποίησε ότι στέλνει ένα μικρό ασθενοφόρο, με έδρα την Κόρωνο, που θα εξυπηρετεί όλα τα πάνω χωριά.

Ήδη έχει οργανωθεί η εθελοντική προσφορά ανθρώπων από την Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή για την εκπαίδευση και τη λειτουργία του, όταν παρίσταται ανάγκη. Έτσι οι συγχωριανοί μας θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και ένα ακόμη πρόβλημα, που δεν είχαν καν σκεφτεί και θίξει κάποιοι όψιμοι σωτήρες, λύνεται.

Είχαμε προεκλογικά αναφέρει λεπτομερώς τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες, προτάσεις, πιέσεις και συνεχή, καθημερινό αγώνα.

Είμαι παρών και καλώ όλους τους συγχωριανούς και συγχωριανές μας, ανεξάρτητα από κοινωνικές και πολιτικές αφετηρίες και πεποιθήσεις να συμπορευτούμε, να βρούμε νέες ιδέες και τρόπους δράσης και λύσης των προβλημάτων μας προγραμματισμένα, τεκμηριωμένα, διεκδικητικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Όλοι και όλα για την Κόρωνο! Με ανιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικές και στενόμυαλες στρατηγικές και μικροσυμφέροντα.

Νίκος Ιακ. Χουζούρης
Πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου

(Visited 467 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.