Σε εγρήγορση οι τοπικοί φορείς για τον κορωνοϊό – Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Newsroom
22/03/2020 23:32
 
 
 

 

Σύσκεψη με αντικείμενο την αλληλοενημέρωση των τοπικών αρχών για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τον καλύτερο συντονισμό των επόμενων δράσεων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης (με πρωτοβουλία του οποίου συγκλήθηκε η σύσκεψη), ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο Διοικητής του Γ.Ν. Σύρου Μιχάλης Ζουλουφός, ο Υπεύθυνος του Κ.Υ. Ερμούπολης, καρδιολόγος Θοδωρής Σαραντόπουλος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Τίτσα Βούλγαρη και τα μέλη του Δ.Σ. του εν λόγω Συλλόγου Βίκυ Σιαπέρα και Ιορδάνης Παπαδόπουλος, καθώς και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για τον COVIT-19 και επισκέπτες υγείας του Γ.Ν. Σύρου Σοφία Δρακοτού και Αντώνιος Ταξίδης.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εγρήγορση από όλους και συζητήθηκαν μέτρα με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών σε πιθανή έξαρση του φαινομένου, καθώς και μέτρα αποσυμφόρησης της λειτουργίας του νοσοκομείου, στη περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά ταυτόχρονα. Συζητήθηκαν, επίσης, μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο πρέπει να προφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού», δεδομένου ότι τυχόν απώλειες στελεχών του, θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του τοπικού συστήματος υγείας. Τέλος, ζητήθηκε και η συνδρομή των ιατρών του ιδιωτικού τομέα, για την καλύτερη οργάνωση του συστήματος και την καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση με αίσθημα ευθύνης. Διαπιστώθηκε ότι έχουν ληφθεί και βρίσκονται σε εφαρμογή όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα από τον ΕΟΔΥ. Δίνουμε τη μάχη συντεταγμένα όλοι μαζί. Η επιτυχία της όμως εξαρτάται και από την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες. Σας μεταφέρω την κοινή παράκληση όλων. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

(Visited 266 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*