Μήνυμα «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Newsroom
07/04/2020 16:36
 
 
 

 

Αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες είναι αφιερωμένη η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως άλλωστε και ολόκληρο το 2020. Ουσιαστικά είναι αφιερωμένη σε όλο το νοσηλευτικό αλλά και το ιατρικό προσωπικό που ειδικά τώρα που γύρω μας πλανάται ένας αόρατος εχθρός, ένας ιός που σκοτώνει αδιακρίτως είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίνει τη μεγάλη μάχη.

Δίνουν αγώνα όλοι τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρέχοντας στους πολίτες υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα. Βάζουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να είμαστε όλοι εμείς υγιείς. Δίνουν συμβουλές, συμμετέχουν και όταν έχουν τη δυνατότητα, καθοδηγούν το δημόσιο διάλογο.

Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει τους δικούς μας νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και μαίες στο Νοσοκομείο της Ρόδου που είναι στην πρώτη γραμμή. Που με το δικό τους τρόπο, ζητούν ακόμη περισσότερη στήριξη και μέσα, από αυτά που τους παρέχουν ήδη η διοίκηση του Νοσοκομείου που δίνει δυναμικά τη μάχη της για να είναι όλα σωστά οργανωμένα ώστε να αναχαιτιστεί και να περιοριστεί ο φονικός COVID-19 και οι τοπικές αρχές.

Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, το προσωπικό στα κέντρα υγείας των νησιών μας που είναι στις επάλξεις και φυλάει Θερμοπύλες. Που είναι έτοιμο να δώσει τον αγώνα κατά του αόρατου εχθρού.

Όλοι οι νοσηλευτές μας στη νησιωτική και την υπόλοιπη Ελλάδα δίνουν τη μάχη τους για να κρατήσουν όλους εμάς στη ζωή. Και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο σε αυτό τον αγώνα.

Η σημερινή ημέρα όμως φέρνει στη σκέψη μας και τους γιατρούς μας σε όλη τη χώρα και σε όλα τα νησιά μας. Τους ανθρώπους που ηρωικά στέκονται δίπλα σε κάθε ασθενή. Που βλέπουν στα μάτια του την αγωνία για την έκβαση της κάθε ασθένειας. Τους ανθρώπους που με όπλο τον όρκο προς τον Ιπποκράτη δίνουν τον μεγάλο αγώνα αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία κατά του κορονοϊού.

Τα στοιχεία για τη παγκόσμια υγεία σε αριθμούς θα πρέπει όμως να μας προβληματίσουν και σε πολιτικό επίπεδο.

Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να ωθούνται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (ζουν με 1,90 δολάρια ή λιγότερο την ημέρα), επειδή πρέπει να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη ενώ 371 δισ. δολάρια επενδύσεις για την επόμενη 15ετία θα έκαναν τον κόσμο μας πιο υγιή.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Για τη διασφάλιση της απαιτούνται οι ανάλογες πολιτικές και πόροι.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός δηλώνει:
«Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε πολίτης σε κάθε σημείο του πλανήτη, στην Ελλάδα στα νησιά μας πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Εκτός από αυτό όμως σήμερα η σκέψη μας πρέπει να είναι εστιασμένη στους νοσηλευτές και τους γιατρούς μας που δίνουν τη μεγάλη μάχη στα νοσοκομεία στις εντατικές. Στους ανθρώπους που έχουν γίνει οι ίδιο ανάχωμα στον κορονοϊό για να διαφυλάξουν την υγεία όλων των υπολοίπων. Που όταν η υγεία ενός ανθρώπου απειλείται μπαίνουν μπροστά και μάχονται για να μας κρατήσουν στη ζωή. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας όχι μόνο με το χειροκρότημα αλλά με κάθε μέσο για να συνεχίζουν να είναι μαχητές και υπερασπιστές της υγείας όλων μας».

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*