Ρόδος: Νέο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Ρόδου παρέδωσε η Περιφέρεια

Newsroom
13/04/2020 14:11
 
 
 

 

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής παρέδωσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου και του Εντεταλμένου Υγείας Δωδεκανήσου Θωμά Σωτρίλλη. Τα υλικά παρέλαβαν, από πλευράς των δομών υγείας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης και ο Προϊσταμένος ΕΚΑΒ Ρόδου Χαράλαμπος Τσουμπλέκας.


Μετά τη διανομή 15.000 χειρουργικών μασκών που πραγματοποιήθηκε σταδιακά μέχρι και την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο και τα ασθενοφόρα της Ρόδου, η Περιφέρεια διέθεσε σήμερα – μεταξύ άλλων – γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά, χειρουργικές μάσκες, θερμόμετρα εξ αποστάσεως, ιατρικές ρόμπες μιας χρήσης, ποδονάρια μιας χρήσης, απολυμαντικό υγρό καθαρισμού επιφανειών, οινόπνευμα και άλλα υγειονομικά υλικά για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έρχεται σε άμεση επαφή με τα κρούσματα του κορωνοϊού.


Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Ρόδου παραδόθηκαν:
*4.000 γάντια μιας χρήσης,
*100 προστατευτικά γυαλιά,
*80 ρόμπες ιατρικές μιας χρήσης,
*2.030 τμχ. ποδονάρια σε ζεύγη,
*200 λίτρα υγρό απολυμαντικό καθαρισμού επιφανειών,
*250 κιλά χαρτοβάμβακα,
*1.100 βαμβακοφόρους στυλεούς αποστειρωμένους,
*80 ρόμπες ιατρικές μιας χρήσης,
*40 πανάκια εμποτισμένα με αντισηπτικό μιας χρήσης,
*40 σπόγγους με αντισηπτικό,
*24 τεμάχια οινόπνευμα,
*20 προσωπίδες.

Στο ΕΚΑΒ Ρόδου διανεμήθηκαν:
*1.000 χειρουργικές μάσκες,
*1.200 γάντια μιας χρήσης,
*100 προστατευτικά γυαλιά,
*15 φόρμες αδιάβροχες ολόσωμες,
*50 ποδονάρια σε ζεύγη,
*10 λίτρα απολυμαντικό υγρό καθαρισμού επιφανειών,
*8 λίτρα αντισηπτικό χεριών.


Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος:

«Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Καλύπτουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε τις αμέσως επόμενες μέρες και για τα άλλα νησιά μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά για την εξεύρεση προμηθειών. Με όσο το δυνατόν περισσότερα φορτία που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε, οι διανομές θα συνεχιστούν σε όλα τα νησιά καθώς και στα Σώματα Ασφαλείας, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους λιμενικούς και στον στρατό, που δίνουν μεγάλο αγώνα για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου και να προστατεύσουν όλους εμάς».

Οι παραλήπτες του σημερινού υγειονομικού υλικού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την στήριξη και επισήμαναν ότι η συνδρομή της Περιφέρειας είναι αποφασιστική στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊο.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.