Τι γίνεται με τον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Νάξου;

αξονικό τομογράφο
Newsroom
05/05/2020 03:11
 
 
 

 

Όπως είναι γνωστό το νοσοκομείο Νάξου διαθέτει έναν ολοκαίνουριο αξονικό τομογράφο 16 τομών δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

Ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται στο νοσοκομείο του νησιού από τις 18 Ιουνίου 2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά στους πολίτες της Νάξου και των γύρω νησιών που θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Στο νοσοκομείο (από τις 14 Νοεμβρίου 2019) βρίσκονται επίσης ο εκχυτής σκιαγραφικού υλικού και τα αναλώσιμα του αξονικού για αρκετούς μήνες, που επίσης είναι δωρεά του Ιδρύματος ΑΙΓΑΙΑΣ του κ. Μαρτίνου.

Γιατί όμως δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία;

Το ερώτημα αυτό θέσαμε στη Διοικήτρια του νοσοκομείου Νάξου Καλλίτσα Φραγκίσκου, η οποία να σημειωθεί ότι στις πρώτες προτεραιότητες της ήταν η λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

«Αυτό που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστης. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου στις άμεσες προτεραιότητες μου ήταν η λειτουργία του αξονικού και γι αυτό το λόγο ζητήσαμε από τη 2η ΔΥΠΕ την πρόσληψη του γιατρού με αυτή την ειδικότητα. Ωστόσο μέχρι και σήμερα κανένας γιατρός με αυτή την ειδικότητα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να έρθει στο νοσοκομείο της Νάξου» σημείωσε η κ. Φραγκίσκου.

Η λύση που αναζητήθηκε στη συνέχεια μετά από επαφές της κ. Φραγκίσκου με τη 2η ΔΥΠΕ ήταν η μετακίνηση ακτινοδιαγνώστη από άλλη μονάδα υγείας, κάτι το οποίο «πάγωσε» μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς με την πανδημία του Covid-19 πολλά θέματα αναβλήθηκαν» τόνισε η διοικήτρια και πρόσθεσε ότι μια ακόμα λύση που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο τηλεϊατρικής (διάγνωσης από απόσταση) προκειμένου να μπει σε λειτουργία ο αξονικός.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας γιατρός ακτινοδιαγνώστης ο οποίος καλύπτει το ακτινολογικό τμήμα, τους υπερήχους και το μαστογράφο. Είναι προφανές ότι χρειάζεται και δεύτερος ακτινοδιαγνώστης για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, πόσο μάλλον εάν επιφορτιστεί και με τον αξονικό τομογράφο, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

(Visited 749 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*