Περιφέρεια: Παρέδωσε τρεις σύγχρονους αναπνευστήρες στο Γ.Ν. Ρόδου – Ακολουθούν κι άλλες δομές υγείας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Newsroom
09/05/2020 13:32
 
 
 

 

Τρεις επιπλέον αναπνευστήρες διαθέτει από χθες το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, τους οποίους παρέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Η παράδοση έγινε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Ευστρατίου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου Χαρούλας Γιασιράνη. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης, έχει σταθεί δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου με πράξεις και έργα. Σήμερα (σ.σ. χθες), παραλάβαμε τρεις σύγχρονους αναπνευστήρες επιπλέον των δύο που μας είχε παραδώσει το πρώτο διάστημα αυτής της κρίσης. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την άριστη συνεργασία που διατηρούμε και για την συνέπεια και αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας σε κάθε αίτημα του Νοσοκομείου Ρόδου» δήλωσε ο κ. Ρουμάνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε κάθε μέρα αυτής της κρίσης, κάθε ευρώ επιπλέον που δεσμεύσαμε για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 με διαρκή στόχο την αναβάθμιση των δομών υγείας των νησιών μας. Ο Covid-19 θα φύγει αισίως, με την εύρεση και του εμβολίου, ο εξοπλισμός για την υγεία θα μείνει και την επόμενη μέρα στα νησιά μας, βελτιώνοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους και ενισχύοντας την εικόνα των νησιών μας ως ασφαλών προορισμών.»

Επισημάνεται ότι η Περιφέρεια έχει ήδη παραλάβει και αναμένεται να διανείμει τις αμέσως επόμενες ημέρες σύγχρονους αναπνευστήρες σε όλα τα Νοσοκομεία και πολλά Κέντρα Υγείας των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ο εν λόγω εξοπλισμός, με τον οποίο εξοπλίζεται το Νοσοκομείο της Ρόδου αλλά και πολλές ακόμα μονάδες υγείας σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αφορά σε αναπνευστήρες όγκου και πίεσης, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχθηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.