Περιφέρεια: Δωρεά αναπνευστήρων στα Νοσοκομεία Σύρου, Νάξου, Θήρας και σε 4 Κέντρα Υγείας

Newsroom
11/05/2020 1:13
  •  
  •  
  •  

 

Παρελήφθησαν σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων επτά αναπνευστήρες όγκου και πίεσης Venti Logic LS θα δωρίσει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε αντίστοιχες υγειονομικές μονάδες των νησιών των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας θωράκισης τους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναπνευστήρες θα αποσταλούν άμεσα στα Νοσοκομεία, Σύρου, Νάξου και Θήρας και στα Κέντρα Υγείας Τήνου, Μυκόνου, Πάρου και Μήλου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχθηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Κατά την παραλαβή του νέου φορτίου, ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή μάχη με τον κορωνοϊό, τις επιπτώσεις της πανδημίας και το χρόνο. Η απόφασή μας να ενισχύσουμε τις δομές υγείας των νησιών μας υλοποιείται με τρόπο σταθερό και επίμονο, μέσα από τον προϋπολογισμό μας. Κάθε μέρα δίνουμε λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα. Από αυτή την κρίση, θα βγούμε νικητές με το κεφάλι ψηλά, με σχέδιο και υπευθυνότητα, γιατί αυτό μόνο αρμόζει στα νησιά και τους νησιώτες μας».

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, στάθηκε δίπλα στον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενισχύοντας το έργο τους με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας και υγιεινής» δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, προσθέτοντας: «Ανταποκρινόμενοι άμεσα στις νέες συνθήκες, θέσαμε ως προτεραιότητά μας τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας γιατί πιστεύουμε πως η ενίσχυση των υγειονομικών υποδομών αποτελεί την πιο κρίσιμη ίσως παράμετρο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας και την εμπέδωση του “αισθήματος ασφάλειας” των κατοίκων και των επισκεπτών. Κάθε “βήμα” που αφορά στον τομέα της Υγείας, είναι ένα “βήμα” και για την επόμενη μέρα, το οποίο θα θωρακίσει την περιοχή μας και στο μέλλον. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς προς όφελος της προστασίας της υγείας των πολιτών και της ενίσχυσης των δομών υγείας των νησιών μας».

(Visited 99 times, 1 visits today)