Στην υπηρεσία της κοινωνίας η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
27/05/2020 03:48
 
 
 

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, η λειτουργία της οποίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας (σε επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών) όχι μόνο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρου του νομού.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, ενώ σε αυτά παρέστησαν η Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου, ο Διοικητής της Β’ ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ροϊλός, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ζουλουφός, καθώς και η πρώην Διοικήτρια κα Μπουραντά, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κ.α.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας τονίστηκε από το σύνολο των παριστάμενων η μεγάλη σημασία της Μ.Α.Φ., ενώ εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Γ.Ν. Σύρου για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στα δύσκολα καθήκοντά τους κατά την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έχει δυναμικότητα τριών κλινών και συνεπικουρεί το έργο της βάσης αεροδιακομιδών που υπάρχει στη Σύρο, με τις προσπάθειες για την ολοκλήρωσή της είχαν ξεκινήσει από την πρώην Διοικήτρια κα Μπουραντά.

Επίσης, χθες στον χώρο του Γ.Ν. Σύρου άνδρες του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν ασκήσεις ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων για τη διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2, τις οποίες παρακολούθησε το προσωπικό του Νοσοκομείου, λιμενικοί κ.α. Οι ασκήσεις αφορούσαν στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας καθώς την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας (ανά περίπτωση) για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των ασθενών κατά το χρονικό στάδιο πριν την ασφαλή διακομιδή ενός ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV-2, σε νοσοκομείο αναφοράς Covid-19.

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) παρέχει νοσηλεία υπό συνθήκες εντατικής παρακολούθησης και φροντίδας, κυρίως σε ασθενείς που η κλινική τους κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και χωρίς την ανάγκη μηχανικών μέσων υποστήριξης, ώστε να μπορούν να εξέλθουν από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Νοσηλεύει, επίσης, ασθενείς των οποίων η κλινική κατάσταση είτε είναι επιβαρυμένη είτε ευμετάβλητη, όπως σε ασθενείς μετά από επεμβατικές καρδιολογικές, ακτινολογικές ή χειρουργικές πράξεις. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονες συσκευές καταγραφής ζωτικών σημείων και κλινικών παραμέτρων, με πλήρη συλλογή μέσων και φαρμάκων ανάνηψης, συστήματα ελεγχόμενης χορήγησης ενδοφλέβιας αγωγής (αντλίες), καθώς και εφεδρικά συστήματα μηχανικής υποστήριξης.

Η γενικότερη λειτουργία της οργανώνεται και εποπτεύεται κατ’ απόλυτη αναλογία προς εκείνη της ΜΕΘ, της οποίας αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, τη φυσική συνέχεια.

(Visited 132 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*