Προμήθεια μοριακών αναλυτών για τα νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
03/06/2020 11:43
 
 
 

 

Τρεις μοριακούς αναλυτές, οι οποίοι θα διανεμηθούν στα νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης, παρέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Με την έναρξη της λειτουργίας των μοριακών αναλυτών, θα σταματήσουν αυτόματα και οι αποστολές δειγμάτων ανίχνευσης κορωνοϊού στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, καθώς – μετά τη σχετική εκπαίδευση – τα ανωτέρω νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τεστ και να έχουν άμεσα τη διάγνωση. Έτσι, τα πιθανά κρούσματα θα αντιμετωπίζονται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Σημειώνεται ότι οι μοριακοί αναλυτές δεν αφορούν μόνο τον covid-19, αλλά επιπλέον 29 λοιμώδη νοσήματα.


«Με τους μοριακούς αναλυτές αναβαθμίζουμε τα νοσοκομεία μας στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού. Από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή”. Δηλώσαμε ρητά και κατηγορηματικά ότι διαθέτουμε όσα χρήματα απαιτηθούν, προκειμένου να θωρακίσουμε τις δομές υγείας των νησιών, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην ευθύνη μας η λειτουργία των Νοσοκομείων, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης και πρόσθεσε: «Με συντονισμένες ενέργειες εμπεδώσαμε το αίσθημα ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών».

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*