Ξεκίνησε η εκπαίδευση γιατρών των νοσοκομείων Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης στον εξοπλισμό μοριακού ελέγχου (φώτος+video)

Newsroom
05/06/2020 01:45
 
 
 

 

Στο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκπαιδεύτηκαν γιατροί του Νοσοκομείου Σύρου και – μέσω Skype – γιατροί των νοσοκομείων Νάξου και Σαντορίνης (στα οποία πρόκειται να παραδοθούν τις επόμενες μέρες).

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Βασίλης Παπαλεωνιδόπουλος, Account Manager του τομέα Μοριακής Διάγνωσης και Έρευνας της εταιρίας “SafeBlood BioAnalytica” (εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας), ο οποίος υπενθύμισε ότι οι μοριακοί αναλυτές έχουν την δυνατότητα ανίχνευσης τόσο του COVID-19, όσο και 21 ακόμη άλλων λοιμωδών νοσημάτων. Παρόντες στην διαδικασία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Λεονταρίτης και ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Νίκος Τρίτζαλης.

Η λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανημάτων θα σηματοδοτήσει και την παύση αποστολής δειγμάτων στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ, καθώς και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και πόρων. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη προμηθεύσει με μηχανήματα μοριακής βιολογίας τα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Λέρου.

«Η Περιφέρεια εκπληρώνει το καθήκον της»

Αυτό δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Λεονταρίτης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα εμφάνισης του κορωνοϊού, η περιφερειακή αρχή βρίσκεται κοντά στους πολίτες των νησιών. «Λυπάμαι ειλικρινά που ζούμε όλοι αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ανατρέψει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και εύχομαι και ελπίζω να είναι αχρείαστο (σ.σ. το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης)» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης και υπενθύμισε τις ενέργειες της Περιφέρειας για την υλικοτεχνική αναβάθμιση των μονάδων υγείας στις Κυκλάδες και την θωράκιση τους για την διασφάλιση της προστασίας μονίμων κατοίκων και επισκεπτών.

«Το ιατρικό προσωπικό έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε περιστατικό και εύχομαι μία καλή σαιζόν σε όλους μας , γιατί το έχουμε ανάγκη» κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης.

«Ένα χρήσιμο εργαλείο»

Ως «χρήσιμο εργαλείο» τόσο για τους επιστήμονες, όσο και για τους πολίτες χαρακτήρισε το μηχάνημα ο κ. Τρίτζαλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σημαντική συμβολή της στην προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αλλά και για την γενικότερη στήριξη της στο έργο που επιτελεί η υγειονομική μονάδα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης θα τεθεί από σήμερα κιόλας σε λειτουργία, εξετάζοντας κάποια δείγματα ύποπτων κρουσμάτων.

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*