Νίκος Συρμαλένιος: «Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης οι αεροδιακομιδές» (video)

Newsroom
12/06/2020 16:07
 
 
 

Στη λογική των ΣΔΙΤ και της πλήρους ιδιωτικοποίησης μπαίνει το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά στις αεροδιακομιδές, όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του εν λόγω υπουργείου σχετικά με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αφού αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τη δημόσια υγεία των Κυκλάδων η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ που εδρεύει στη Σύρο (ένα αίτημα δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Υγείας, Άμυνας και Μεταφορών, όπως επισήμανε), ο κ. Συρμαλένιος συμπλήρωσε ότι η απόφαση να αναλάβει η Πολεμική Αεροπορία των έλεγχο των αεροδιακομιδών ήταν σωστή και έδωσε τέλος στην άσχημη προϊστορία μιας σειράς σοβαρών ατυχημάτων. Παρόλα αυτά, σήμερα εξετάζεται η απόσυρση της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας από τις αεροδιακομιδές, καθώς – σύμφωνα με την κυβέρνηση – δεν είναι αυτό το κύριο έργο τους.

Επ’ ευκαιρία της συζήτησης, ο βουλευτής Κυκλάδων ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (οι οποίες μετέβησαν πρόσφατα σε μικρά νησιά με φουσκωτά σκάφη) έκαναν διαγνωστικά τεστ στους μόνιμους κατοίκους τους που ήταν τρεις μήνες σε καραντίνα και όχι στους επισκέπτες ή τους μελλοντικούς επισκέπτες, καθώς και από πού προήλθε το κονδύλι για την εξόρμηση με τα φουσκωτά.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του κ. Συρμαλένιου

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*