Σεμινάριο για την Προνοσοκομειακή Αντιμετώπιση Τραύματος στη Σύρο

Newsroom
10/09/2020 13:40
 
 
 

 

Στη Σύρο πρόκειται να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το 3ο εκπαιδευτικό σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος (PHTLS).

Το σεμινάριο διοργανώνουν η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και με την εθελοντική προσφορά των στελεχών του Εθνικού Κέντρου PHTLS.

Απευθύνεται σε διασώστες του ΕΚΑΒ και σε εργαζόμενους της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως γιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και Περιφερειακών Ιατρείων των Κυκλάδων.
Την εκπαίδευση θα πραγματοποιήσουν οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές του Εθνικού Κέντρου PHTLS.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται: «Παραμένοντας συνεπείς στη στρατηγική κατεύθυνση για συνεχή επένδυση από κοινού στο ανθρώπινο κεφάλαιο, οι ανωτέρω φορείς εδραιώνουν τον κοινό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων επαγγελματιών υγείας στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση του τραύματος. Ο κώδικας αυτός περικλείει γνώσεις και αρχές, που επικεντρώνονται στη θεώρηση του πολυτραυματία ως μια αδιάσπαστη ενότητα με ειδικές ιεραρχημένες ανάγκες και στην προαγωγή της κριτικής σκέψης ως θεμελίου λίθου για την παροχή ποιοτικής φροντίδας στον άνθρωπο».

(φωτό αρχείου)

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*