Χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μείνουν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου Νάξου

Newsroom
22/01/2021 22:44
 
 
 

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Νάξου η ανακοίνωση για «έρευνα αγοράς» ώστε να παραχωρηθεί ο τομέας καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο.

Ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου Νάξου από τις 14 Ιανουαρίου έχει αναρτήσει στο Διαύγεια «Έρευνα αγοράς Νο. 2/2-21 για υπηρεσίες καθαριότητας για τις ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Νάξου» και οι 7 συνολικά εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου είναι ανάστατες γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

«Εμείς δεν θα δουλέψουμε ξανά με εργολάβο» τονίζει εργαζόμενη στο naxostimes.gr εξηγώντας τους λόγους που όλες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα -όπως είπε- έχουν αποφασίσει να μη δουλέψουν ξανά με εργολάβο και κάτω από συνθήκες εκμετάλλευσης.

«Μέχρι πριν δύο χρόνια δουλεύαμε με εργολάβο. Τώρα είμαστε με σύμβαση και η διαφορά είναι τεράστια… Ο μισθός μας στον εργολάβο για 8ωρη εργασία ήταν 400 ευρώ το μήνα ενώ το Φεβρουάριο που έχει λιγότερες ημέρες ήταν 360! Δεν μας έδινε όσα νόμιμα δικαιούμαστε σε ότι αφορά άδειες, επιδόματα, δώρα κ.λπ. αν και τα έπαιρνε από το νοσοκομείο αυτά τα χρήματα και το κυριότερο, ήρθε φορά που ήμασταν απλήρωτες για 1 χρόνο» αποκαλύπτει καθαρίστρια του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενες τότε, είχαν απευθυνθεί σε δικηγόρο και την Επιθεώρηση Εργασίας και μετά από πολύ κόπο κατάφεραν να πάρουν τους μισθούς τους που ήταν απλήρωτοι για 1 ολόκληρο χρόνο με συμπαραστάτη τον τότε αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Κώστα Απιδόπουλο. Μάλιστα κάποιες από αυτές είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν να δουλεύουν αφού δεν έπαιρναν χρήματα!

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου είναι αποφασισμένες να μη «την πατήσουν» ξανά και προτιμούν αντί να τις εκμεταλλευτεί ο κάθε εργολάβος να μείνουν άνεργες.

«Ας φέρει άλλες καθαρίστριες ο εργολάβος, ας φέρει αλλοδαπές… εμείς δεν θα δεχτούμε να δουλέψουμε ξανά κάτω από αυτές τις συνθήκες».

«Είμαστε 7 καθαρίστριες και πάντα δουλεύουμε με ζήλο ώστε να ανταπεξέλθουμε ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία. Εργαζόμαστε με σύμβαση και είμαστε ικανοποιημένες, γιατί με πεντάωρη εργασία παίρνουμε 500-530 ευρώ το μήνα και όλα όσα ως εργαζόμενες δικαιούμαστε» τονίζει εργαζόμενη στην καθαριότητα του νοσοκομείου στο naxostimes.gr.

«Μακάρι η διοίκηση του νοσοκομείου, η κ. Φραγκίσκου, να τα καταφέρει και να μην αφήσει την καθαριότητα του νοσοκομείου στα χέρια εργολάβου» τονίζει.

Η «Έρευνα αγοράς Νο. 2/2-21 για υπηρεσίες καθαριότητας για τις ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Νάξου» που αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις 14 Ιανουαρίου 2021

(Visited 1.043 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*