Συνεργασία Χατζημάρκου με τον Αντιπρόεδρο του Π.Ι.Σ. – Σχεδόν 71% οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ν. Αιγαίο

Newsroom
31/08/2021 16:30
 
 
 

Συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ Κώστα Κουτσόπουλο, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των νησιών της Περιφέρειας, με τους κ.κ. Χατζημάρκο και Κουτσόπουλο να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι, όσον αφορά στο vaccination rate, το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται 18 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον μέσο όρο πανελλαδικά, ως προς τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 30ης Αυγούστου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πανελλαδικά ανέρχεται στο 52,9 % και στο Νότιο Αιγαίο στο 70,9%. Όσον αφορά την πρώτη δόση, το πανελλαδικό ποσοστό είναι στο 55,8% και στο Νότιο Αιγαίο στο 73,5%.

Σημειωτέον ότι η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Αιγαίου, όπου το ποσοστό ολοκληρωμένου εμβολιασμού είναι χαμηλότερο του μέσου πανελλαδικού όρου (όλες οι άλλες ΠΕ κινούνται άνω του μέσου όρου της χώρας) είναι η ΠΕ Καλύμνου, με 49,7%. Αυτός είναι και ο λόγος που παραβρέθηκαν στην Κάλυμνο ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Κουτσόπουλος και ο Γ.Γ. κ. Ελευθερίου.

Σε συνεργασία με τον Έπαρχο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμο Αποστολάτο, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη ενημέρωσης των τοπικών φορέων, αντίστοιχη με αυτή που είχε γίνει στα τέλη Ιουνίου στη Ρόδο, όπου τονίστηκε η ανάγκη προώθησης του εμβολιασμού.

Ο κ. Κουτσόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον Περιφερειάρχη για ιδιαίτερα ζητήματα του «Βουβάλειου» Νοσοκομείου Καλύμνου και κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών και των προσφερομένων υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κατερίνα Εμμανουήλ, τον Έπαρχο Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή και τον Δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Διακομιχάλη.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.