Σε αναστολή 34 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου – Τι λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Newsroom
01/09/2021 18:23
 
 
 

 

Σε αναστολή εργασίας τέθηκαν από σήμερα συνολικά 34 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί.

Έτσι, οι – ήδη υποστελεχωμένες μονάδες υγείας των δύο νησιών (οι οποίες εδώ και ενάμιση χρόνο και κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουν ριχτεί με όλες τις δυνάμεις τους στην μάχη κατά του κορωνοϊού) – μένουν με λιγότερους εργαζομένους, ενόψει και ενός, όπως όλα δείχνουν, ακόμη δύσκολου χειμώνα λόγω covid-19, με κενά που σίγουρα θα φέρουν περαιτέρω δυσλειτουργίες αν δεν καλυφθούν άμεσα.

19 άτομα στο Νοσοκομείο Σύρου – 15 στη Νάξο

Πιο συγκεκριμένα, στην υγειονομική μονάδα της Σύρου η αναστολή αφορά σε 19 άτομα (ως τώρα): 10 άτομα στη Διοικητική, Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία, 2 άτομα ιατρικό/παραϊατρικό προσωπικό και 7 στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Επίσης, απομένουν να εξεταστούν ξεχωριστά οι περιπτώσεις πέντε εργαζομένων, οι οποίοι, για λόγους κυρίως ιατρικούς, δεν μπορούν προς το παρόν να εμβολιαστούν.

Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο της Νάξου τίθενται σε αναστολή 15 εργαζόμενοι: 4 στη Διοικητική, Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία, 4 που ανήκουν στο ιατρικό/παραϊατρικό προσωπικό και 7 στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων της υγειονομικής μονάδας της Νάξου ήταν μεγαλύτερος, ωστόσο η «απειλή» της αναστολής οδήγησε κάποιους από αυτούς στο να αποφασίσουν τελικά να εμβολιαστούν.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο Νάξου και για να καλυφθούν κάποια κενά, μετακινούνται από το νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες ένας χειρουργός, και εν συνεχεία μία εργαστηριακή Ιατρός και μια παρασκευάστρια, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της μονάδας υγείας του νησιού, οι οποίες προέκυψαν λόγω της αναστολής εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Τακτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ο οποίος αύριο Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου συμμετέχει στη πεντάωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν από την αναστολή εργασίας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την τακτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ, ενώ καλεί σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα του ενάντια στην αναστολή και υπέρ της επιπλέον στελέχωσης του Νοσοκομείου Σύρου με μόνιμο προσωπικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Σύρου:

Με αφορμή την έναρξη από 1-9-21 της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων, το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε να ενημερώνει για τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν στο Νοσοκομείο μας. Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή της Υ.Π.Ε. δημιουργήθηκε Covid κλινική δυναμικότητας 30 κλινών, ενέργεια η οποία προϋποθέτει την ενίσχυση του Νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό.

Θα περιμέναμε από την ΥΠΕ να προχωρήσει σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου για προσλήψεις 10 νοσηλευτών, 4 υπαλλήλων για την Τεχνική & Διοικητική υπηρεσία, 1 Ιατρό Δ/ντη Εντατικολόγο και 4 Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Αντί αυτού, σήμερα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας 19 εργαζόμενοι (9 υγειονομικοί και 10 διοικητικό & τεχνικό προσωπικό).

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι μετακινούνται για 10 ημέρες ένας χειρουργός, και εν συνεχεία μία εργαστηριακή Ιατρός και μια παρασκευάστρια, για να καλύψουν τις ανάγκες στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου οι οποίες προέκυψαν λόγω της αναστολής εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την τακτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ είτε θέτοντας συναδέλφους σε αναστολή με το πρόσχημα του εμβολιασμού, είτε μετακινώντας προσωπικό από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, τακτική η οποία εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων και ακόμη περισσότερο των νοσηλευόμενων ασθενών.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αυριανή στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Καλούμε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τους Βουλευτές των Κυκλάδων να πάρουν θέση με μόνο σκοπό την στήριξη του αγώνα μας για ανάκληση της αναστολής εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου και την επιπλέον στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό.

(Visited 1.505 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*