Μία ακόμη καινοτομία για τα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία Σύρου-Νάξου: Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Ασθενούς

Newsroom
26/11/2021 15:23
 
 
 

Μετά τα πέντε νοσοκομεία της Κρήτης, τα διασυνδεδεμένα Νοσοκομεία Σύρου-Νάξου είναι οι πρώτες υγειονομικές μονάδες της 2ης ΥΠΕ, στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το νέο, πρωτοπόρο Σύστημα DRG (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων που θα αντικαταστήσει τα Κλειστά Ελληνικά Νοσήλια).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών – Ελληνικού Ινστιτούτου DRG Δρ. Χάρης Πλατής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Γ.Ν. Σύρου και συναντήθηκε με τον Διοικητή του Μιχάλη Ζουλουφό.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλατής (που μάλιστα, κατά το παρελθόν, υπήρξε διοικητής της υγειονομικής μονάδας της Σύρου), το DRG αφορά στη συσχέτιση των ασθενών σε ομάδες, βάσει της διάγνωσης και βάσει των αναλισκόμενων πόρων για την αποκατάσταση της υγείας τους. Αυτό θα γίνεται μέσω της αξιοποίησης ενός ειδικού λογισμικού. Με άλλα λόγια, θα επιτευχθεί μια ψηφιακή συνολική συγκέντρωση των στοιχείων που σχετίζονται με την νοσηλεία των ασθενών τόσο στις δημόσιες, όσο και σε κάποιες  ιδιωτικές υγειονομικές μονάδες της Ελλάδας.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος είναι πολλαπλά, σύμφωνα με τον κ. Πλατή, αφού πρόκειται να συμβάλει στην πιο αποτελεσματική, αποδοτική και ποιοτική λειτουργία των νοσοκομείων, αλλάζοντας επί της ουσίας τη φιλοσοφία παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσει την διαφάνεια, την μέτρηση του παραγόμενου έργου καθώς και τον εξορθολογισμό της κατανομής των πόρων.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*