Μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα και μπούκοβο

Newsroom
16/08/2023 09:40
 
 
 

 

Εμβληματικός σαλονικιώτικος μεζές αυτά τα μυρωδάτα και πικάντικα μύδια σαγανάκι. Έχουν και φέτα, και μυρωδικά και πιπεριές και φυσικά μπούκοβο!

Υλικά

Μερίδες: 4

• 1 κιλό μύδια (τα καθαρίζουμε καλά με βουρτσάκι, τραβάμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά)
• 250 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
• 2 πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια και κομμένες σε λωρίδες
• 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
• αλάτι, αν χρειαστεί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε • • γλαστράκια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, κοπανισμένη)
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
• 40 ml ούζο ή λευκό ξηρό κρασί

Διαδικασία

1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα, μπούκοβο, σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια και το ούζο.

2. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια.

3. Οσα δεν ανοίγουν τα πετάμε.

4. Με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

5. Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.

6. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

7. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

8. Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια, ανακατεύουμε, αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά να βράσει, προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3 – 4 λεπτά.

9. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε να λιώσει και μετά ρίχνουμε τα μύδια.

10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως τα μύδια σαγανάκι σε βαθιά πιατέλα μαζί με τη σάλτσα τους και φρέσκο ψωμί.

40′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Τίνα Webb

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.003 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*