Δ. Καπούνης στον ΑΝΤ1 για τα μέτρα κατά της ακρίβειας στα οπωροκηπευτικά: «Θα αποδώσουν περισσότερο στον έμπορο και όχι στον αγρότη»

Newsroom
15/01/2024 23:23
 
 
 

 

Ρεπορτάζ για τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, που φιλοξένησε δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη αλλά και του προέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Παύλου Σατολιά.

Ειδικότερα, αναφορά έγινε στο γεγονός ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών έχουν πάρει «φωτιά», κάτι που οι παραγωγοί ανά την Ελλάδα το αποδίδουν στα αυξημένα κόστη παραγωγής και ενέργειας, με τον  κ. Σατολιά να σχολιάζει πως «το υψηλό κόστος παραγωγής και η κλιματική αλλαγή φέρνουν πραγματικά πολύ υψηλές τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά στο ράφι, συνδυαστικά με το πάγιο πρόβλημα των μεσαζόντων».

Αναφορά έγινε και στο μέτρο των «καθαρών» τιμών από το χωράφι στο ράφι, που αφορά σε λαχανικά, νωπά φρούτα και κρέατα, βάσει του οποίου οι προμηθευτές θα υποχρεώνονται να πωλούν τα προϊόντα στο λιανεμπόριο σε «καθαρές» τιμές (net-pricing).

Ο Δημήτρης Καπούνης στο ίδιο ρεπορτάζ εξέφρασε την άποψη ότι «τα μέτρα αυτά θα αποδώσουν περισσότερο στον έμπορο, στον επιχειρηματία, διότι δεν πρόκειται να κάνει μείωση αυτός, αλλά θα μεταφέρει την μείωση στον αγρότη».

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*