Γεώργιος Γιαννόπουλος (Γεν. Περιφ. Αστυνομ. Δ/ντης Ν. Αιγαίου): «Να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο»

giannopoylos synantisi mme
admin
07/02/2017 18:13
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους των τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης είχε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γιαννόπουλος, στο γραφείο του στην Ερμούπολη.

Παρουσία και του προϊσταμένου του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμου Α’ Πέτρου Βασιλάκη, ο κ. Γιαννόπουλος συνομίλησε με τους δημοσιογράφους για περισσότερο από μία ώρα και μοιράστηκε μαζί τους τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από τον έναν περίπου χρόνο που βρίσκεται στη Σύρο (σ.σ. ο κ. Γιαννόπουλος υπηρέτησε στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων από τις 7 Μαρτίου του 2016 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή μετά τις κρίσεις – προαγωγές των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας). Επίσης, απάντησε και σε διάφορες ερωτήσεις που σχετίζονταν κυρίως με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών.
Από τους φρενήρεις και απαιτητικούς ρυθμούς εργασίας στην Αθήνα και τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ο κ. Γιαννόπουλος ήρθε πέρυσι στη Σύρο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα νησιά ως «παράδεισο». Ένας παράδεισος, όμως, που δεν είναι τέλειος, καθώς βασικό πρόβλημα των αστυνομικών υπηρεσιών ήταν και παραμένει η υποστελέχωση, η οποία επιτείνεται από την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της νησιωτικής μας περιοχής.
Παρόλα αυτά, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Αιγαίου φέρεται αποφασισμένος να καταβάλλει κάθε προσπάθεια και «να κάνει τη δουλειά του» όσο καλύτερα μπορεί. «Το ζητούμενο είναι να προσπαθείς και να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και αυτό έκανα πάντα μια ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

giannopoylos taksiarxos

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Ν. Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Κατατάχτηκε στο Σώμα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής ως Υπαξιωματικός (Σχολή Ενωμοταρχών) το 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1992.
Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Αξιωματικών υπηρέτησε έως το 1995 στα Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Βαρβάρας.
Το 1995 μετατέθηκε στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου τοποθετήθηκε προϊστάμενος της Ομάδας «Σ» έως το έτος 2006.
Από το έτος 2002 έως το 2006 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Το 2006 τοποθετήθηκε στη Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το 2014 προήχθη στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και τοποθετήθηκε ως βοηθός του Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής.
Το Μάρτιο του 2016 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων μέχρι την 23.01.2017 όπου προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου.
Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την Αγγλική Γλώσσα.
Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, σπουδών Στρατηγικής και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας (Μεταπτυχιακό).
Στην πορεία της σταδιοδρομίας του μετεκπαιδεύτηκε σε διάφορα επαγγελματικά θέματα και κατέχει την ειδικότητα του εκπαιδευτή σε θέματα αυτοάμυνας αυτοπροστασίας.
Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα Ριζοσπαστικοποίησης – Ισλαμικό Φονταμενταλισμό στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας από κλιμάκιο Αξιωματικών των γαλλικών Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Έχει παρακολουθήσει εκπαίδευση από το “The George C Marshall Europlan Center for Security Studies” σε θέματα ασύμμετρων απειλών.
Έχει διατελέσει εκπαιδευτής στη μετεκπαίδευση προσωπικού του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών και έχει συμμετάσχει σε διάφορες ημερίδες – διαλέξεις – ασκήσεις.
Για την υπηρεσιακή του απόδοση του έχουν απονεμηθεί ηθικές αμοιβές και μετάλλια αστυνομικής αξίας.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*