Δημήτρης Καρούσης στον Ελλάδα sports 94.3: «Ο δήμος Νάξου να χρηματοδοτεί τον αθλητισμό μέσα από το budget της τουριστικής προβολής»

Newsroom
20/05/2024 00:58
 
 
 

 

«Ένα νησί ένας τόπος και μία χώρα ακούγεται παντού μέσα από τον αθλητισμό και όσο μεγαλύτερες επιτυχίες έχουν οι αθλητές τόσο μεγαλύτερη είναι και η διαφήμιση γι’ αυτόν τον προορισμό»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιωτικά Αθλητικά Σωματεία μίλησε στο ραδιόφωνο Ελλάδα sports 94.3 στους δημοσιογράφους Νίκο Κατσαρό και Γιώργο Λίγγρη ο αντιπρόεδρος του Παναξιακού ΑΟ Δημήτρης Καρούσης που έκανε εκτενή αναφορά στην ελλιπή η χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων και στις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι διοικήσεις τους, για τα πολλά ταξίδια και τα μεγάλα έξοδα που έχουν να καλύψουν.

«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα πολύ σημαντικό. Ένα νησί ένας τόπος και μία χώρα ακούγεται παντού μέσα από τον αθλητισμό και όσο μεγαλύτερες επιτυχίες έχουν οι αθλητές τόσο μεγαλύτερη είναι και η διαφήμιση γι’ αυτόν τον προορισμό» σημείωσε ο Δημήτρης Καρούσης και πρόσθεσε ότι ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα νέο να βγει από την καφετέρια και να πάει στο γήπεδο.

«Εκτός από το τεράστιο κοινωνικό έργο που κάνει ο αθλητισμός δίνει ζωντάνια σε έναν τόπο. Εμείς εδώ στα νησιά, το χειμώνα δεν έχουμε κίνηση αλλά λόγω των ομάδων που έχει η Νάξος όπως ο ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» που είναι στην Β εθνική ή ο Πανναξιακός ΑΟΚ που είναι στην Γ εθνική, ζωντανεύουν τα Σαββατοκύριακα μας. Έρχονται αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδας για τα μεταξύ τους παιχνίδια και δίνουν ζωή στον τόπο» υπογράμμισε ο κ. Καρούσης.

Όπως είπε, στον Πανναξιακό απασχολούνται 10 προπονητές (7 στον στίβο και 3 στο ποδόσφαιρο) και περισσότερα από 200 παιδιά αθλητές. Πρόσθεσε ότι η επιχορήγηση που δίνεται από το Δήμο στα σωματεία είναι πολύ μικρή για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και του αντιμετωπίζουν όλες οι νησιωτικές ομάδες. Δεν θέλουμε να γινόμαστε ζητιάνοι κάθε φορά που θέλουμε να μετακινηθούν οι αθλητές μας. Τις περισσότερες φορές οι ακτοπλοϊκές εταιρείες κάνουν εκπτώσεις ή μας δίνουν δωρεάν εισιτήρια, αλλά θα πρέπει συνεχώς να παρακαλάμε και να βιώνουμε την ανασφάλεια εάν θα δεχτούν το αίτημα μας ή όχι» τόνισε.

Σημείωσε παράλληλα ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το τμήμα στίβου του Πανναξιακού θα χρειαστεί να κάνει πολλά ταξίδια αφού θα συμμετέχει σε έξι διοργανώσεις ανά την Ελλάδα όπως στην Χαλκίδα, στα Τρίκαλα, στο Βόλο στην Πάτρα κ.λπ.

«Το 2023 η ομάδα ποδοσφαίρου και στίβου του Πανναξιακού ΑΟ, έκαναν συνολικά 38 ταξίδια για τα οποία χρειάστηκε να δαπανηθούν περίπου 80.000 ευρώ μόνο γι αυτά» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου και πρόσθεσε:

«Από το δήμο, πήραμε επιδότηση 6.000 ευρώ για το ποδόσφαιρο και 3.000 ευρώ για το στίβο, για ένα χρόνο. Εφόσον δίνει δωρεάν προβολή στο νησί ο αθλητισμός, θα πρέπει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να χρηματοδοτεί μέσα από το budget της τουριστικής προβολής».

Ο κ. Καρούσης υπογράμμισε επίσης ότι «εμείς ζητάμε λύσεις ωφέλιμες και ανταποδοτικές όπου να εξασφαλίζουν το κόστος μετακίνησης. Δεν θέλουμε να είμαστε επαίτες. Στο στίβο έχουμε πρωταθλητές Ελλάδας με πολύ μεγάλες επιτυχίες που κάνουν τη Νάξο γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 117 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*