Συνταγή για θρεπτικά φρέσκα κουκιά γιαχνί με άγριο μάραθο και μερικά ακόμη απλά, μαμαδίστικα υλικά για μικρούς και μεγάλους. Ένα φαγητό από τη φίλη μας Gogo Samiou.
Τα κουκιά είναι πολύ παρεξηγημένα όσπρια. Πολλοί φοβούνται να τα φάνε, για τυχόν αλλεργίες. Όμως εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας την πιο φανταστική συνταγή για κουκιά γιαχνί αλλά και το μυστικό για να είναι απόλυτα ασφαλή για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
Ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
Κρεμμυδι 3 μέτρια
Σκορδο 2 σκελίδες
Κουκια 1/2 κιλό περίπου
Μάραθος 1/2 ματσάκι φρέσκος άγριος
Σάλτσα Ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση:
Αρχικά για να είναι ασφαλή 100% τα κουκιά, τα βράζουμε 3 φορές και πετάμε και τις 3 φορές το νερό. Έπειτα στη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Μόλις καραμελώσουν ρίχνουμε τα κουκιά μαζί με τον ψιλοκομμένο μάραθο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάσουμε τα κουκιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του.
Πηγή: daddy-cool.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment