Συνταγή για την Ελληνική Σοκολάτα Μπακλαβά

Newsroom.
29/05/2024 06:45
 
 
 

Σουυυυυυύπερ εκπληκτική πεντανόστιμη και άκρως ελληνική συνταγή! Ελληνική σοκολάτα με γέμιση μπακλαβά ώστε να πάμε κόντρα στη Viral Dubai Chocolate Baklava Bar.

Με απλά υλικά , υπέροχη και θειική γεύση που σίγουρα θα λατρέψτε!

Η απαλή, βελούδινη σοκολάτα αγκαλιάζει τραγανά φύλλα κρούστας και τραγανά καρύδια, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γεύση που θα σας ενθουσιάσει.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά:

250 γρ Φύλλο Κρούστας ψιλοκομμένο
100 γρ Τριμμένο Αμύγδαλο ή Καρύδι
125 γρ Λιωμένο βούτυρο Αγελαδινό
270 γρ Μέλι
Λίγο κανέλα Σκόνη και Γαρύφαλλο
80 γρ Λιωμένη Λευκή Κουβερτούρα
250 γρ Λιωμένη Κουβερτούρα Γάλακτος

Εκτέλεση:
– Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή παίρνοντας φύλλο κρούστας που μας έχει περισσέψει από άλλα γλυκά είτε κατεψυγμένο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια. Πολύ σημαντικό είναι να ψιλοκόψετε το φύλλο κρούστας σε πολύ λεπτά κομμάτια.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι και το λιωμένο βούτυρο.
– Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να βουτυρωθούν πολύ καλά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα.
– Απλώνουμε το μείγμα αραιά μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά η μέχρι που να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
– Έτοιμο ψημένο το μείγμα μας έχει πάρει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα πραγματικά μοσχοβολάει μπακλαβάς και έτσι όπως είναι ζεστό το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι να επιλέξετε ένα ωραίο ελαφρύ και αρωματικό μέλι καθώς και τα μπαχαρικά μας κανέλα και γαρύφαλλο.
– Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς.
– Αφού έχει κρυώσει το υπέροχο κρατσανιστό μείγμα μπακλαβά παίρνουμε δύο αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσεως. Στις οποίες έχουμε λιώσει λευκή κουβερτούρα και κουβερτούρα γάλακτος και στρώνουμε τη σοκολάτες.
– Με τη λευκή σοκολάτα μπορούμε να φτιάξουμε ότι σχέδιο θέλουμε στη βάση της αλουμινένιας φόρμας και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά να σφίξουν και στη συνέχεια ρίχνω περίπου τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
– Την απλώνουμε περιμετρικά αλλά και στον πάτο ώστε να δημιουργήσουμε τα τοιχώματα της σοκολάτας.
– Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά να παγώσει η κουβερτούρα.
– Στη συνέχεια βγάζω τις φόρμες από το ψυγείο και απλώνω όμορφα το υπέροχο κρατσανιστό μείγμα μπακλαβά που φτιάξαμε μέχρι τα τοιχώματα. Πιέζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα.
– Τελειώνοντας ρίχνουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
– Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο ώστε να παγώσουν οι σοκολάτες και είμαστε έτοιμοι να τις ξεφορμάρουμε και να τις απολαύσουμε…

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*