Σως φέτας – Εύκολη, Γρήγορη και Νόστιμη

Newsroom.
03/06/2024 07:00
 
 
 

Η φέτα είναι πηγή Ασβεστίου, Φώσφορου και Βιταμίνης Α. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της φέτας σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αθλείστε, και είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού σας.

Ακόμη λόγω της ωρίμανσης που υφίσταται η φέτα, οι πρωτεΐνες της διασπόνται εύκολα με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό και να είναι περισσότερο εύπεπτο.

Από την άλλη, οι πιπεριές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε βιταµίνη C και Βιταµίνη Α, δύο πολύ σηµαντικών αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης περιέχουν µεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών. Έτσι µπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη µείωση των συµπτωµάτων ορισµένων ασθενειών.

Υλικά:
4 Πιπεριά φλωρίνης
250 γρ. Τυρί φέτα
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Μηλόξυδο

Εκτέλεση:
Πλένω και ψήνω τις πιπεριές. (Έψησα στο air fryer για 7΄).

Τις μεταφέρω σε σακούλα τροφίμων, την δένω κόμπο και την αφήνω στην άκρη για 10΄. (Έτσι θα ξεφλουδιστούν με μια κίνηση).

Ξεφλουδίζω και μεταφέρω όλα τα υλικά στον κάδο του πολυμίξερ και ομογενοποιώ.

Tips:

Διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτή η σως συνοδεύει συχνά πυκνά τα οικογενειακά μας τραπέζια και ναι, έπρεπε να την μοιραστώ! Εύκολη, γρήγορη και τόσο νόστιμη!

Συνοδεύει εξαιρετικά ψητά και μπιφτέκια. Τέλεια προσθήκη για σπιτικό μπέργκερ, σάντουιτς, τορτίγια και καναπεδάκια.

Μπορείς να πειράξεις την αναλογία των υγρών στοιχείων στη σημερινή παρασκευή, ανάλογα με τα προσωπικά σου γούστα. Αν είσαι λάτρης του καυτερού, μπορείς να προσθέσεις λίγο μπούκοβο.

Πηγή: protiforamama.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*