Στην κατηγορία των μαμαδίστικων , comfort και all time classic φαγητών σίγουρα έχει μια θέση αυτό το κοκκινιστό με πατάτες Νάξου!!
Αν υποθέσουμε ότι ξυπνάς και δεν ξέρεις τι μέρα έχουμε, είμαι σίγουρη πως βλέποντας αυτό το φαγητό καταλαβαίνεις πως είναι Κυριακή!!
Υλικά:
*1.5 κιλό ποντίκι
*2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
*2 φύλλα δάφνης
*5 μπαχάρια
*3 γαρύφαλλα
*1 κύβο βοδινού
*ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
*400γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Εκτέλεση:
Αρχικά, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρέας ώστε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτω τον χυμό ντομάτας ,τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
Έπειτα χαμηλώνω την φωτιά στο 1 και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.5 ώρα.
Ύστερα αφαιρώ το κρέας απ’ την κατσαρόλα , προσθέτω τον κύβο , γυρνάω στο τέρμα το μάτι και αφήνω με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κατέβει η σάλτσα μου και να γίνει ωραία και πηχτή.
Στο τέλος προσθέτω το κρέας ,το αφήνω 5 ‘ στην σάλτσα που βράζει και στην συνέχεια σερβίρω με πατάτες φούρνου.
**Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι γιατί ο κύβος περιέχει ήδη και είναι υπεραρκετό ,αλλά αν δεν θες να βάλεις κύβο και βάλεις αλάτι , φρόντισε να το κάνεις μετά την πρώτη ώρα βρασμού.
***Για να έχεις το κρέας σου λουκούμι, πάντα να βράζεις στην χαμηλότερη θερμοκρασία.
****Αν βιάζεσαι και δεν μπορείς να περιμένεις την σάλτσα σου να κατέβει, διέλυσε 2 κ.γ. κορν φλαουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό και στην συνέχεια πρόσθεσε το στην κατσαρόλα.
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις