Μυρωδάτες, τραγανές φουρνιστές πατάτες με δεντρολίβανο και κρασί της Νένας Ισμυρνόγλου.
Βαρέθηκες να τρως τις ίδιες πατάτες φούρνου ως συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως;
Σου έχω την τέλεια συνταγή για πατάτες φούρνου με κρασί και δεντρολίβανο αλλά δεν θα μπορούσε να είναι τέλεια αυτή η συνταγή εάν δεν βάζαμε πατάτες Νάξου.
Υλικά:
2 κιλά πατάτες Νάξου
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. ξερό, καλά κοπανισμένο
μπόλικο αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τις πατάτες με κρασί και δεντρολίβανο, ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες κυδωνάτες. Μπορείτε να τις αφήσετε και με την φλούδα αρκεί να τις έχετε τρίψει και πλύνει πολύ καλά.
Τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε με τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 40 λεπτά – 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος της πατάτας.
Καλή σας όρεξη!!
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις