Καριόκα ταψιού απλά θεϊκή και εύκολη

Newsroom.
15/06/2024 06:47
 
 
 

 

Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, λόγω της τέλειας, σοκολατένιας γεύσης του και όχι μόνο.

Πώς θα σου φαινόταν αν το αγαπημένο σου γλυκό, η γνωστή σε όλους καριόκα, μεγάλωνε τόσο πολύ ώστε θα χώραγε λαχταριστή και ενιαία σε ένα μεγάλο ταψί;  Δες παρακάτω την τέλεια συνταγή που μεγεθύνει το αγαπημένο γλυκό των παιδιών μας χρόνων και το κάνει πιο αφράτο και χορταστικό.

Υλικά:
300 γρ, καρύδια χονδροκομμένα
150 γρ. βούτυρο βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα (400gr.) (επειδή είναι λίγο “μπουκωτικό” το ζαχαρούχο μπορείτε να βάλετε 200γρ και να προσθέσετε νερό ώστε να έχετε συνολικά 400γρ)
5 κουταλιές της σούπας κακάο
4 βανίλιες 3 πακετα πτιμπερ
3 κουταλιές της σούπας λικέρ της προτιμήσεως μας

Για το γλάσο:
500 γρ κουβερτούρα
1,5 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Εκτέλεση:
Kάνουμε σκόνη τα μπισκότα στο μουλτι

Χονδροκόβουμε επίσης στο μούλτι τα καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά σε ενα μπολ

Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά όλα τα υλικά.

Μόλις ανακατευθούν προσθέτουμε το λικέρ, το Βιτάμ λιωμένο, το γάλα και ζυμώνουμε ελαφρά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους, Απλώνουμε σ’ ένα ταψάκι μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω την ζύμη σκεπαζουμε και απο πάνω με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε έξι ώρες

Μόλις παγώσει, Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την βάζουμε σ’ ένα μπολ

Ανακατεύουμε καλά τα 2 υλικά ώστε να γυαλίσει η κουβερτούρα και να μην ξεχωρίζει το βούτυρο.

Βγάζουμε τη μεμβράνη απο το γλυκό και με ενα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω

Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα το γυρνάμε από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 209 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*