Απαρχαιωμένο το δίκτυο διανομής ενέργειας στη Θήρα – Έκκληση επιχειρηματιών για άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση

Newsroom
20/06/2024 20:15
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας εξέδωσε επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, και τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., διαμαρτυρόμενος για την κακή κατάσταση του δικτύου διανομής ενέργειας στο νησί. Εκπροσωπώντας 4.500 επιχειρήσεις, ο Σύλλογος ζητά την άμεση αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης και τη βελτίωση της συντήρησης και ανάπτυξης του δικτύου.

Στις 12 Ιουνίου 2024, σημειώθηκε άλλη μια διακοπή ρεύματος, αφήνοντας μεγάλο μέρος της Σαντορίνης χωρίς ηλεκτρικό για σχεδόν πέντε ώρες. Η διακοπή αυτή προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε επιχειρήσεις, ενώ δυσφήμισε το νησί στους επισκέπτες, ιδίως στους 15.000 τουρίστες από τέσσερα κρουαζιερόπλοια που αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες λόγω της έλλειψης ρεύματος.

Ο Σύλλογος ζητά την απαλλαγή του τέλους χρήσης διανομής δικτύων για έξι μήνες και την άμεση προτεραιότητα στις αποζημιώσεις των επαγγελματιών για τις ζημιές που υπέστησαν οι ηλεκτρικές συσκευές τους. Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ένα αξιόπιστο και συνεχώς λειτουργικό δίκτυο ενέργειας σε ένα νησί κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού.

Η επιστολή καταλήγει με έκκληση για άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Συλλόγου, τονίζοντας τη σημασία της ενέργειας ως απόλυτο κοινωνικό αγαθό για την Σαντορίνη.

Η επιστολή του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*