Εύκολη και πεντανόστιμη Γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά

Newsroom.
23/06/2024 07:46
 
 
 

 

Σας αρέσουν οι γαρίδες και τα αγαπάτε τα μακαρόνια; Βρείτε εδώ μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοκκινιστή γαριδομακαρονάδα. 

Αρωματική από το σκόρδο και το λευκό κρασί, η γαριδαμακαρονάδα που σας προτείνουμε απαιτεί μόνο 30 λεπτά από το χρόνο σας! Για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και γρήγορο για να απολαύσετε μόνοι σας ή με φίλους, αυτή η μακαρονάδα με γαρίδες θα μπει σίγουρα στη λίστα σας με τις πιο νόστιμες και εύκολες μακαρονάδες με θαλασσινά.

Η γαριδομακαρονάδα δεν έχει εποχή, είναι όμως ιδανική για το καλοκαίρι.

Υλικά:
500 γρ. Λαζάνια
1 κιλό γαρίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν “αρπάξει” ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά.

Προς το τέλος, προσθέτουμε στην σάλτσα τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: misko.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 105 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*