Αφράτοι Λουκουμάδες παραλίας

Newsroom.
08/07/2024 07:25
 
 
 

Η πιο εύκολη και αφράτη συνταγή για σπιτικούς Λουκουμάδες. Οι αγαπημένοι λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων, αφράτοι και τυλιγμένοι με ζάχαρη.

Υλικά:
650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
1 φακελάκι βανίλια
250ml γάλα ή ένα ποτήρι γάλα
7 κουτ γλυκού ζάχαρη και
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά και
100 γραμμάρια βούτυρο.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και μέσα βάζουμε τη μαγιά αφού την έχουμε διαλύσει στο χλιαρό γάλα βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη και το αλάτι τη βανίλια και ζυγώνουμε.

 Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και λίγο ακόμα .

Αφού φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε στο τραπέζι και την κόβουμε με ένα ποτήρι ή με ένα πιάτο όπως θέλετε το μέγεθος του λουκουμά και το το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν και μετά τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό τους αφήνουμε σε χαρτί απορροφητικό για λίγο και αμέσως μετά τους ρίχνουμε μέσα στη ζάχαρη.

Καλή Όρεξη!!

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.018 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*