Σήμερα φτιάχνουμε μια συνταγή της κα Ελένης από την Μυτιλήνη. Ο τέλειος μεζές για ούζο αλλά και τσίπουρο. Ένας μεζές που δεν θα λείψει από το καλοκαιρινό τραπέζι.
Η επική ατόφια γεύση έρχεται από το ξιδάτο που είναι χάρμα με ένα εκλεκτό ελαιόλαδο και ένα δυνατό ξίδι.
Υλικά:
1.5 κιλό χταπόδι
Λίγο πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι
Νερό
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι με νερό που το σκεπάζει σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (ο χρόνος μαγειρέματος διαφέρει σε κάθε χταπόδι).
Όταν στη κατσαρόλα έχει μείνει λίγο νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τον πάτο της ρίχνουμε το πιπέρι, το λάδι και το ξίδι.
Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι 2 λεπτά πριν το σβήσουμε.
Καλή Όρεξη!!
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment