Η εποχή μας προσφέρει βλίτα που σε συνδυασμό με μπόλικα κρεμμυδάκια, φέτα και ένα καλό χωριάτικο έτοιμο φύλλο, μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστή βλιτόπιτα. Κι όμως τα βλίτα γίνονται ωραιότατη καλοκαιρινή πίτα και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα.
Υλικά:
•1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
•1 κιλό βλίτα πλυμένα & καθαρισμένα
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•½ ματσάκι άνηθος & ½ ματσάκι μαϊντανός
•500 γρ. φέτα
•200 γρ. γραβιέρα
•3 αβγά
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο , βάζω το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτω τα βλίτα με λίγο αλάτι και αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.
Αποσύρω απ’ την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η γέμιση προσθέτω τα αβγά, τα τυριά και τα μυρωδικά.
Λαδώνω ένα ταψί και στρώνω 3 φύλλα.
Βάζω από πάνω την γέμιση, κλείνω με τα υπόλοιπα φύλλα και τέλος, αλείφω με ένα αβγό το οποίο έχω αραιώσει με λίγο νερό(αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα !!!
Καλή Όρεξη!!!
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις