Εύκολη Μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς πικτίνη και μικρά μυστικά

Newsroom.
05/08/2024 07:08
 
 
 

Τώρα που είναι η εποχή του ροδάκινου μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μαρμελάδα ροδάκινο χωρίς συντηρητικά για μικρούς και μεγάλους.

Αν μάλιστα βάλετε και διαφορετικά ήδη ροδάκινου όπως λίγο λευκόσαρκο, τότε τα αρώματα της μαρμελάδας θα σας τρελάνουν. Φτιάξτε μπόλικη όταν τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους για να την έχετε όλο το χρόνο στο πρωινό και στα γλυκά σας.

Υλικά:
8-10 ροδάκινα,
1-2 πορτοκάλια,
2,5-3 φλ.τσ. ζάχαρη,
2 κ.γλ. λεμόνι

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζεις τα ροδάκινα και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Από τα πορτοκάλια, κρατάς το ξύσμα, και τα ξεφλουδίζεις. Τα κόβεις σε μικρά κομμάτια θέλεις ποσότητα για 1 φλ.
Βάζεις σε μια λεκανίτσα, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, το ξύσμα, την ζάχαρη και το λεμόνι. Τα πατάς με το χέρι να ανακατευτούν καλά. Όλο αυτό το βάζεις σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο 6, για 20′. Αν δεις ότι θέλει λίγο ακόμα, ανάλογα τα γούστα σου το κρατάς λίγο ακόμα. Βάζεις την μαρμελάδα σε βαζάκια κλείνεις με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζεις για 1 μέρα. Καλή επιτυχία

Μικρά Μυστικά για τέλεια μαρμελάδα:

1. Διαλέγουμε ώριμα αλλά γερά φρούτα (αν έχουν υγρά θα σας γίνει νερουλή η μαρμελάδα)
2. Συνήθως η αναλογία φρούτου-ζάχαρης είναι 1 προς 1
(εξαρτάται και από το φρούτο αν είναι πολύ γλυκό ή ξινό)
3. Ιδανική θερμοκρασία για να βράζει η μαρμελάδα είναι 105 βαθμοί.
4. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι φαρδιά και με χοντρό πάτο
5. Αν “πιάσει” ο πάτος της κατσαρόλας, μεταφέρετε σε άλλη κατσαρόλα
6. Βράζετε από 5 λεπτά έως 30 λεπτά ανάλογα τα φρούτα, μόλις βάλετε την ζάχαρη δυναμώνετε την φωτιά και βράζετε άλλα 10 λεπτά
7. Τα βάζα που θα βάλετε την μαρμελάδα θα τα κλείσετε και θα τα γυρίσετε ανάποδα για 24 ώρες.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*