Νοστιμότατοι Φαβοκεφτέδες Αμοργού

Newsroom.
06/08/2024 07:24
 
 
 

Για τις ημέρες της νηστείας που διανύουμε έως τις 15 Αυγούστου το πιο συνηθισμένο φαγητό είναι τα όσπρια. Σήμερα θα φτιάξουμε Φαβοκεφτέδες από την μαγευτική Αμοργό.

Υλικά:

½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. πολτοποιημένη μαγειρεμένη φάβα
½ – 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλουμε
1 κοφτό κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, μέχρι να χρυσίσει.
Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη μαγειρεμένη φάβα, ½ φλιτζάνι αλεύρι, τον μάραθο, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει το μείγμα και να γίνει απαλό, και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, εάν χρειαστεί.
Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες με διάμετρο 4 εκ. περίπου παίρνοντας μια φουσκωτή κουταλιά τη φορά.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλεύρι εάν θέλουμε.
Ζεσταίνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και ρίχνουμε τους κεφτέδες λίγους λίγους και τους τηγανίζουμε.
Τους γυρίζουμε και τους τηγανίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Τους βγάζουμε μόλις χρυσίσουν και γίνουν τραγανοί εξωτερικά.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλους τους φαβοκεφτέδες.
Τους σερβίρουμε ζεστούς ή χλιαρούς.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*