Η συνταγή πολύ απλή και ευκαιρία τώρα που ξεκίνησε η περίοδος της νηστείας να την δοκιμάσεις!!
Υλικά:
*1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
*2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
*1 πράσο ψιλοκομμένο
*400 γρ. χυμό ντομάτας
*250 γρ. ρύζι καρολίνα
*μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο.
Προσθέτω τις σουπιές, αφού τις έχω κόψει και αφήνω μέχρι να κοκκινίσουν.
Ρίχνω την ντομάτα και νερό να σκεπάζει το φαγητό μου και σιγομαγειρευω για 45′(αν δεν πρόκειται να φάνε παιδάκια σβήνω με ούζο ή κρασί).
Όταν οι σουπιές είναι έτοιμες, δυναμώνω την φωτιά στο μέτριο, ρίχνω το ρύζι, προσθέτω αν χρειάζεται ζεστό νερό και βράζω για περίπου 20′ (μέχρι να είναι μαγειρεμένο και το ρύζι).
Αφαιρώ απ’ την φωτιά, σκεπάζω με μια πετσέτα για 5′ και στην συνέχεια σερβίρω με φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις