Αποξηραμένα σύκα σπιτικά – Όλη η διαδικασία

Newsroom.
30/08/2024 07:31
 
 
 

Σήμερα θα δούμε όλη την διαδικασία της αποξήρανσης των σύκων. Κάτω από το καλοκαιρινό Ελληνικό ήλιο είτε στο φούρνο μας!

Στον ήλιο
Πλένουμε τα σύκα για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και τυχόν υπολείμματα από ακαθαρσίες.
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Τοποθετήστε τα σε σειρές πάνω σε ένα πανί και αφήστε τα στον ήλιο.
Τοποθετήστε τα στο πανί, ευθυγραμμισμένα, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Καλύψτε τα σύκα με ένα λεπτό δίχτυ για να μην πλησιάσουν έντομα.
Αφήστε τα σύκα να ξεραθούν στον ήλιο για 2 μέρες και παρακολουθήστε την εξέλιξη της διαδικασίας κάθε πρωί. Όταν είναι έτοιμα, θα είναι μαλακά και όταν τα πιέζετε δεν θα βγάζουν χυμό.

Αποξηραμένα σύκα στον φούρνο
Πλένουμε τα σύκα για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες ή διάφορα υπολείμματα..
Αφαιρούμε τους μίσχους και τυχόν χτυπημένα τμήματα του καρπού με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.
Κόβουμε τα σύκα στη μέση από την κορυφή μέχρι τη βάση, κάθετα.
Τοποθετούμε τα σύκα σε ταψιά, μια στρώση στο κάθε ταψί, χωρίς να αγγίζει το ένα το άλλο.
Τοποθετούμε τα ταψιά με τα σύκα στον φούρνο στους 200-250 βαθμούς, και αφήνουμε την πόρτα ελαφρά ανοιχτή για να μη δημιουργηθεί υγρασία. Χρησιμοποιείστε θερμόμετρο για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία δε θα υπερβεί τους 270 βαθμούς. Ελέγχουμε τα σύκα κάθε δύο ώρες και τα γυρίζουμε, ανάβοντας ή σβήνοντας τον φούρνο για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία.

Αφήστε τα σύκα στον φούρνο για 10 – 12 ώρες. Ελέγξτε κατά διαστήματα και μετά τις 10 ώρες δείτε εάν είναι έτοιμα. Θα πρέπει να είναι στεγνά, χωρίς υγρασία και να μη βγάζουν χυμό όταν τα πιέζουμε.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 91 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*