Άνοδος στις αφίξεις και στρατηγικά σχέδια για τη Σύρο: Οι δηλώσεις της αντιδημάρχου Τουρισμού Χριστιάννας Πάπιτση

Newsroom
29/09/2024 13:40
 
 
 

 

Η Σύρος καταγράφει σταθερή άνοδο στις τουριστικές αφίξεις τα τελευταία χρόνια, όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης, Χριστιάννα Πάπιτση, σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη. Σύμφωνα με την κ. Πάπιτση, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο νησί, όπως το διεθνές φεστιβάλ ANIMASYROS που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Η κ. Πάπιτση παρουσίασε τη στρατηγική του Δήμου για τη συνεχιζόμενη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, το οποίο προωθείται ως «νησί τεσσάρων εποχών». Η ίδια, τον Σεπτέμβριο, βρέθηκε στη Γαλλία στο πλαίσιο διεθνούς τουριστικής έκθεσης, προωθώντας την εικόνα της Σύρου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχεται από ορισμένους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα τουριστικά θέματα, η κ. Πάπιτση ήταν σαφής: «Δίνω όλο μου τον εαυτό ώστε να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου, παρόλο που το γραφείο τουρισμού είναι υποστελεχωμένο». Τόνισε, επίσης, ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την προβολή του νησιού, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη ευκαιρία. «Η λειτουργία του Δήμου δεν είναι εύκολη, και σε αυτούς που ασκούν μόνο κριτική, τους προσκαλώ να περάσουν ένα 24ωρο μαζί μου για να δουν τις απαιτήσεις της δουλειάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το τουριστικό πλάνο για την επόμενη διετία, η κ. Πάπιτση ανέφερε ότι αυτό καταρτίστηκε με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο που παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με την προσθήκη νέων στοιχείων που αντανακλούν το όραμα της τρέχουσας διοίκησης. «Ετοιμάζουμε μια νέα διαφημιστική καμπάνια με καινούρια βίντεο και φωτογραφικό υλικό για το νησί μας», αποκάλυψε η Αντιδήμαρχος, ενώ επισήμανε ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση WTM στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τη δημοτική αρχή είναι η βελτίωση του αεροδρομίου του νησιού. «Το θέμα του αεροδρομίου είναι από τα πρώτα που θέσαμε επί τάπητος όταν αναλάβαμε, και ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις», δήλωσε η κ. Πάπιτση. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο Χωροταξικό Τουρισμού, τονίζοντας ότι η Σύρος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του τουρισμού με διαφορετική οπτική από την κεντρική πολιτική σκηνή. «Οι παρατηρήσεις μας αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών και των επισκεπτών», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*