Τραγωδία από τη φωτιά στην Κορινθία – Βρέθηκαν δύο άτομα απανθρακωμένα

Newsroom.
30/09/2024 09:24
 
 
 

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία που ξέσπασε από το πρωί της Κυριακής. Μπαράζ μηνυμάτων από το 112.

Μία τραγωδία είναι σε εξέλιξη στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας καθώς λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το πρωί της Κυριακής (29/9) δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικότερα, δύο άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα από άνδρες της ΟΠΚΕ στην περιοχή Άνω Πιτσά, με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για τα δύο άτομα που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής. Σημειώνεται πως δυο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, αναζητούνται από χθες το βράδυ στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες που πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πηγές, στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν η πυρκαγιά σε εξέλιξη.

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε» εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας στο ΕΡΤNews για τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» τόνισε.

«Δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές. Συγχωριανοί ήταν οι οποίοι δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν. Έτσι λειτουργούμε στα χωριά».

«Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες, 9 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή» τόνισε ο κ. Γκιολής.

Σχετικά με τα συνεχή 112, τόνισε ότι «έχει γίνει σωστή δουλειά από την αστυνομία. Έχουν εκκενωθεί τα χωριά. Οι πιο νέοι μένουν πίσω για να βοηθήσουν».

«Τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά» σημείωσε ο κ. Γκιολής ενώ γνωστοποίησε ότι εκεί βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Για τα δύο απανθρακωμένα πτώματα, διευκρίνισε ότι οι δύο άνθρωποι που κατάγονταν από το χωριό Πιτσά, είχαν πάει σε γειτονικό χωριό να βοηθήσουν κάποιον συγγενή, φίλο. Ο Γκιολής εξήγησε ότι ηταν κάτοικοι της περιοχής.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά – Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Την ίδια ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να αγγίζει μέχρι και τα 30 χλμ. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι αρκετών περιοχών. Μάλιστα, τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Άνω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά, λόγω του πυκνόφυτου δάσους και των μικρών οικισμών που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Το έργο της κατάσβεσης γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 110 οχήματα.

Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας, ενώ από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Τα μηνύματα 112 για απομάκρυνση κατοίκων είναι απανωτά. Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε έξι χωριά ενώ σε άλλα τρία έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς.

Μάλιστα, νέο μήνυμα απομάκρυνσης κατοίκων εστάλη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας ενημερώθηκαν από το 112 στις 04:12 σήμερα Δευτέρα, ν’ απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Κλειστά τα σχολεία στο Ξυλόκαστρο

Τα σχολεία στην περιοχή σήμερα θα είναι κλειστά, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνει τους πολίτες του ότι «λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 30/09.

Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Πηγή: flash.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*