Μπουρεκάκια τυριού Τήνου

Newsroom.
16/10/2024 07:41
 
 
 

Μπουρεκάκια με πέτρωμα Τήνου (φρέσκο τυρί από αγελαδινό γάλα) ή ένα μείγμα από φέτα και ανθότυρο φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα τηγανητά μπουρεκάκια.

Υλικά:
Τεμάχια: 50
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
περίπου 140 ml νερό
λίγο κορν φλάουρ (για το άνοιγμα των φύλλων), αν χρειαστεί

Για τη γέμιση
500 γρ. πέτρωμα (τυρί φρέσκο) Τήνου, θρυμματισμένο, ή 250 γρ. φέτα + 250 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Φύλλο
Για τα μπουρεκάκια, ξεκινάμε με το φύλλο και σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, το αυγό και το λάδι.
Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή περισσότερο νερό.
Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Μπουρέκια
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 50 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά στρογγυλά φύλλα διαμέτρου περίπου 10 εκ. Σε περίπτωση που το φύλλο κολλάει, το πασπαλίζουμε με λίγο κορν φλάουρ.
Βάζουμε σε κάθε φύλλο από 1 κουτ. σούπας γέμιση, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε καλά τις άκρες ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
Τακτοποιούμε κάθε μισοφέγγαρο σε δίσκο και καλύπτουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα μπουρεκάκια σε δόσεις για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: gastronomos.gr της Νικολέτας Δελατόλα-Φωσκόλου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*