Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων: Αίτημα για παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους υπαλλήλους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
17/10/2024 21:17
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων υπέβαλε αίτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας τη χορήγηση επιδόματος σίτισης και στέγασης στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, ανάλογο με αυτό που χορηγείται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τον Ιούνιο 2024. Το αίτημα έρχεται σε μια εποχή όπου οι υψηλές τιμές ενοικίων και η ακρίβεια έχουν καταστήσει δύσκολη την εύρεση στέγασης, ενώ η υποστελέχωση των υπηρεσιών συνεχίζεται.

Ο Σύλλογος ζητά άμεση απόφαση για τη στήριξη των υπαλλήλων, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση του προσωπικού στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα στο αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων για εισαγωγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρονται τα εξής:

Μία εξαιρετικής σημασίας απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία συνεδρίαση με την οποία αποφασίστηκε η χορήγηση οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε δομές δημόσιας υγείας νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Όπως αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του, 170 νοσηλευτές και 30 διασώστες του ΕΚΑΒ θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ ως κίνητρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών μας. Η απόφαση έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς πλέον αναγνωρίζεται επίσημα και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αναγκαιότητα στήριξης των δημόσιων λειτουργών. Τόσο οι πενιχροί μισθοί όσο και η ακρίβεια καθιστούν δυσεύρετη την εύρεση στέγασης, με αποτέλεσμα το μεγάλο αριθμό κενών οργανικών θέσεων και την ολοένα αυξανόμενη τάση φυγής των εργαζομένων από την Περιφέρειά μας.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Νοτίου Αιγαίου καλούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει άμεσα στη λήψη σχετικής απόφασης για τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων και για τους υπαλλήλους της, όπως αποφάσισε ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να στηρίξει τους δικούς της με την υπ ‘αρ. 175-25/30-08-2024 Ομόφωνη Απόφαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων (ΑΔΑ: ΨΞΜΤ7ΛΕ-ΛΝΜΩ) για την Παροχή Επιδόματος Σίτισης Στέγασης με αναδρομική ισχύ από 01-06-2024.

Σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, την ακρίβεια να εξανεμίζει τον πενιχρό μισθό μας και με δεδομένο της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου καθώς μεγάλος αριθμός οργανικών θέσεων παραμένει ακάλυπτος, η παροχή κινήτρων για την στελέχωση των υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ.

Βέβαια λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ενοικίων και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με επιδόματα αλλά καλύπτει ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εξόδων, που θα συμβάλλει και στην προσέλκυση εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ταυτόχρονα στη μη αποχώρησή τους προς άλλες περιοχές.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων έχουμε καταθέσει ήδη από τις 19-09-2024 αίτημα – το οποίο και επισυνάπτουμε – για την λήψη σχετικής απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ίδιας με εκείνης των Ιονίων Νήσων, ως δείκτης ισονομίας και ισοτιμίας αλλά και έμπρακτης στήριξης των εργαζομένων της.

Το αίτημα του Συλλόγου στις 19-09-2024

ΣΥΝΑΝΚ Αίτημα εισαγωγής Θεματος στο Π.Σ για παροχή επιδόματος σίτισης στέγασης

Απόφαση περιφέρειας Ιονίων νήσων

ΑΠΟΦΑΣΗ Π.Σ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*