Οι αγαπημένες γλυκές μπουκιές μικρών και μεγάλων σε μία νόστιμη εκδοχή που θα φτιάξουμε με κάστανο τώρα που είναι και στα καλύτερά του.
Υλικά:
Για 40 τρουφάκια
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. πουρέ κάστανου (δείτε τη σχετική συνταγή)
150 γρ. μαρόν γλασέ θρυμματισμένα
100 ml λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
450 γρ. Κουβερτούρα 54% Κακάο
200 γρ. σκόνη Κακάο, για την επικάλυψη ή τρούφα σοκολάτας
Για τον πουρέ κάστανου
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Για τον πουρέ κάστανου
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κάστανα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό, και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις μειωθεί η στάθμη του νερού και μείνει περίπου 1 εκ., αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τα κάστανα και γίνει το μείγμα πουρές.
Μεταφέρουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.
Για τα τρουφάκια
Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Αποσύρετε από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον πουρέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, ρίχνετε το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύετε καλά.
Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνετε στο χείλος μιας κατσαρόλας μέσα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Την αδειάζετε στο μίγμα κάστανου και ανακατεύετε καλά με τη μαρίζ.
Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζετε από το ψυγείο και το πλάθετε με τα χέρια σας σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.
Αδειάζετε το Κακάο σε ένα πιάτο και κυλάτε εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρετε αμέσως.
Καλή Όρεξη!!
Πηγή: cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις