Με λίγα υλικά έχεις αυτή την απίθανη και πανεύκολη μακαρονάδα που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά. Προτιμήστε φρέσκες γαρίδες, ούζο Μυτιλήνης και φέτα ΠΟΠ και θα έχετε έχετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.
Υλικά:
500γρ μεσαίες ή μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια)
1 κρεμμύδι
30 ml ούζο
2 ντομάτες ώριμες ή σάλτα ντομάτας
200 γρ. φέτα
1/4 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. λαζάνια
Εκτέλεση:
Για τη γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο και φέτα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Βράζουμε τις γαρίδες μέχρι λίγο να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
Στο μούλτι χτυπάω το κρεμμύδι και τις ντομάτες μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα κρεμμύδι-ντομάτα, τις γαρίδες χωρίς το νερό και το αφήνουμε για 2 λεπτά να πιεί λίγο τα υγρά. Προσθέτουμε το ούζο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα μετά από 3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε και το νερό από τις γαρίδες μέχρι να τις σκεπάσει καλά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι γαρίδες και τότε ρίχνουμε τη φέτα και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει σε χαμηλή ένταση.
Μπορούμε να προσθέσουμε και τα μακαρόνια μέσα στις γαρίδες για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη γεύση. Αλλιώς ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!!!
Συνταγή της Άννας Καταχανά
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις