Υπέροχες ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με μυρωδάτες, τραγανές φουρνιστές πατάτες με δεντρολίβανο και κρασί
Σου έχω την τέλεια συνταγή για ζουμερές μπριζόλες με πατάτες φούρνου με κρασί και δεντρολίβανο αλλά δεν θα μπορούσε να είναι τέλεια αυτή η συνταγή εάν δεν βάζαμε πατάτες Νάξου.
Υλικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
1 κύβο λαχανικών
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κιλά πατάτες Νάξου
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
50 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κ.σ. ξερό, καλά κοπανισμένο
μπόλικο αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Ξεπλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος, π.χ. ένα τάπερ.
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τον κύβο λαχανικών με το λάδι, το πατάμε πολύ καλά για να λιώσει και το απλώνουμε πάνω στις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά για να το “τραβήξουν” οι μπριζόλες.
Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τις μπριζόλες (χωρίς λαδόκολλα) και την τοποθετούμε στη μέση του φούρνου μας.
Τις αφήνουμε να ψηθούν περίπου για 45 λεπτά και προσέχουμε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.
Στο ταψί δε θα χρειαστεί να βάλουμε λάδι γιατί θα στάζει το ζουμί από τις μπριζόλες.
Τέλος, για να πάρουν οι μπριζόλες μας λίγο παραπάνω χρώμα, μπορούμε να τις ψήσουμε για 2 λεπτά ακόμα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
Η συνταγή για πατάτες Νάξου με κρασί και δεντρολίβανο στο φούρνο
Πηγή: tasty.athinorama.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις