Παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού ελιά

Newsroom.
05/11/2024 07:43
 
 
 

Συνταγή για Γλυκό του κουταλιού ελιά – Το Παραδοσιακό γλυκό Μυτιλήνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού.

Υλικά:
1 κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι
1.200 γραμ ζάχαρη
4 ποτ νερό
χυμός από 1 λεμόνι
κανέλα (προαιρετικό)
αμπαρόριζα

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεπικρίζουμε τις ελιές και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Η διαδικασία του ξεπικρίσματος κρατάει για 2 μέρες φροντίζοντας παράλληλα να αλλάζουμε τακτικά το νερό τους. Βάζετε τις ελίες σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και τις σκεπάζετε με φρέσκο κρύο νερό. Τις αφήνετε για δύο τρεις ημέρες ημέρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές κάθε μέρα. Δοκιμάζετε αν ξεπίκρισαν,

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε και τις ελιές μέσα στο σιρόπι για λίγη ώρα. Σβήνουμε την φωτιά και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία. Συνεχίζουμε το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και τον χυμό λεμονιού.

Μικρά μυστικά:

Αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε μία κουταλιά της σούπας ξινό.

Πηγή: daddy-cool.gr

Φώτο: Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*