Οι φακές με αυτό τον τρόπο γίνονται μια σούπα που ξεφεύγει από τα κλασικά και συνδυάζει πολλά λαχανικά. Τολμήστε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με το γούστο σας.
Υλικά:
500 γρ. πράσινες φακές ψιλές ή χοντρές
250 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες ή μία πράσινη, μία κόκκινη
μισό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
ξίδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις φακές σε ανοιχτόχρωμο πιάτο και ελέγχουμε για τυχόν πετραδάκια. Ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.
1. Βάζουμε τις φακές σε νερό που βράζει και ξαφρίζουμε 1-2 φορές.
2. Αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε τα καρότα, το σκόρδο, τον πελτέ, λίγο ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και το σέλινο.
3. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά
4. Προσθέτουμε το πράσο, το σπανάκι, τις πιπεριές και το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ξίδι, βαλσάμικο ή απλό.
Πηγή: gourmed.net
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις