Ταχινόσουπα με ρύζι από το Άγιο Όρος

Newsroom.
07/12/2024 08:09
 
 
 

Γευστικότατη σούπα με ταχίνι και ρύζι, μια συνταγή από τον μοναχό Επιφάνιο. Νόστιμη και αρωματική μέσα στην απλότητά της.

Υλικά:
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 λίτρα νερó
χυμός από 3 λεμóνια
250 γρ. ταχίνι
αλάτι, ελάχιστο πιπέρι
λίγος ψιλοκομμένος άνηθος

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε ταχινόσουπα με ρύζι, πρώτα βάζουμε το νερó στην κατσαρóλα να βράσει και παράλληλα ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτό.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει καλά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε το ρύζι να φουσκώσει περισσóτερο.
Βάζουμε το ταχίνι και το λεμóνι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μάζα.
Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί απó τη σούπα μας και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αραιώσει το ταχίνι και να γίνει σαν γάλα, óπως κάνουμε στο αυγολέμονο.
Κατóπιν, ρίχνουμε το αραιωμένο ταχίνι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με την κουτάλα συνεχώς για να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον άνηθο και η σούπα μας είναι έτοιμη. Ευωδιαστή, θρεπτική, υγιεινή.

Καλή Όρεξη!!!

Πηγή: gastronomos.gr – Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*