Πεντανόστιμα νηστίσιμα γεμιστά με φαγόπυρο! Ιδανικά για την περίοδο της νηστείας!
Υλικά:
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
4 ντομάτες
4 πιπεριές
Για τη γέμιση:
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
3 κλωναράκια μαϊντανό
1 κούπα νερό
2 κούπες φαγόπυρο
Πολτό από τις 4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
Εκτέλεση:
Καθαρίστε το εσωτερικό των λαχανικών και το κρεμμύδι. Πολτοποιήστε το εσωτερικό από τις ντομάτες, κόψτε σε κυβάκια το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Μετά καθαρίστε και τρίψτε δυο κρεμμύδια. Πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα το φαγόπυρο, τον πολτό ντομάτας, τα κρεμμύδια (κομματάκια και τριμμένα) και τα κολοκύθια. Προσθέστε τα φρέσκα αρωματικά, αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά όλο το μείγμα για να ομογενοποιηθεί και αλατίστε το εσωτερικό των λαχανικών.
Γεμίστε με 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές και με 1 κουταλιά της σούπας τα κολοκύθια. Προσοχή, μην ξεχειλίσετε τα λαχανικά με τη γέμιση, αφήστε περίπου 1 εκατοστό περιθώριο. Σκεπάστε με τα καπάκια τους τα λαχανικά και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε τις σε φέτες και βάλτε τις ανάμεσα στα λαχανικά.
Προσθέστε λίγο νερό και ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις