Συκώτι στο τηγάνι με πορτοκάλι και μικρά μυστικά

Newsroom.
14/12/2024 07:51
 
 
 

 

Ένα Superfood στο πιάτο μας. Παρόλο που είναι πολύτιμή πηγή βιταμινών, δεν θεωρείται τόσο δημοφιλής επιλογή. Το συκώτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, χαμηλό σε θερμίδες και γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα. Και εμείς θα του δώσουμε μια μοναδική γεύση .

Υλικά:
4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
2 κ.σ. αλεύρι
15 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
Φέτες πορτοκάλι και λίγα φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα
Extra tip: προσθέστε φασκόμηλο στο τηγάνισμα, του πάει απίστευτα

Εκτέλεση:
Αλεύρωσε ελαφρά το συκώτι τινάζοντας να φύγει το παραπανίσιο
Ζέστανε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό και σόταρε τα συκώτια και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα
Μετάφερε σε ένα πιάτο και κράτησε τα συκωτάκια ζεστά ( ακόμα πιο ωραίο είναι να τα τυλίξετε με λαδόκολλα σε πακετακι)
Στη συνέχεια πρόσθεσε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια να γυαλίσουν, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό πορτοκάλι
Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και αλατοπιπέρωσε. Τέλος, πρόσθεσε και τον μαϊντανό
Γάρνιρε τα συκώτια με τη σάλτσα πορτοκαλιού και σέρβιρε με τις φέτες πορτοκάλι και τον φρέσκο μαϊντανό

Μικρά μυστικά:

Το συκώτι αν είναι κομμένο ήδη σε φέτες, είναι έτοιμο προς χρήση. Αν είναι ολόκληρο, τότε το κόβετε σε φέτες ή σε λωρίδες.
Βυθίζετε τα κομμάτια σε γάλα για 4 -6 ώρες να γίνει πιο τρυφερό. Το σκουπίζετε με χαρτί να μείνει στεγνό.
Σε μπωλ που έχετε κομμένο το συκώτι ρίχνετε βραστό νερό. Αυτό θα σφραγίσει τους χυμούς εντός.
Μετά το στεγνώνετε, το αλευρωνετε και το τηγανίζετε πρώτα 1′ από κάθε πλευρά και συνολικά 4′ -5′.

Πηγή: secretkitchenandtravel.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 200 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*